Kopřivová polévka s jogurtovým kapáním

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kopřiva
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 75
      g bílý jogurt
    • 1
      ks žloutek
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      ks vařená vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mladé kopřivové listy omyjeme vlažnou vodou, necháme okapat, poté jemně posekáme a dusíme asi 3 minuty ve 150 ml zeleninového vývaru. Mezitím oloupeme šalotku, nadrobno ji nakrájíme a na lžíci oleje podusíme dokud nezesklovatí.
2
Osmahnutou cibulku přidáme ke kopřivám, dolejeme zbývajícím zeleninovým vývarem, krátce povaříme a odstavíme z plotny. Z jogurtu a žloutku ušleháme kapání a to zašleháme do odstavené polévky.
3
Polévku pomalu prohřejeme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Oloupeme natvrdo uvařené vejce, posekáme jej na hrubší kousky a ozdobíme jimi jednotlivé porce polévky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.