Karbanátky ze syrových ryb na kyselo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby očistíme - nevaříme je, zbavíme ploutví, páteře a hlavy. Tak vytvoříme z ryb filety, které pak nameleme na masovém strojku. Přidáme pepř, sůl, rybí koření, cibuli najemno nakrájenou, 2 syrová vejce, majoránku. Směs důkladně prohněteme. Do vzniklé hmoty přidáme tolik strouhanky, aby karbanátky držely pohromadě. Pak je usmažíme na stolním oleji nebo na sádle dle chuti.
2
Svaříme asi 3 l vody, do vody přidáme ocet, sůl (lák uděláme kyselejší). Pak nakrájíme papriky na 1 cm široké proužky a cibuli na půlměsíčky. Na dno sklenice vložíme hrst nakrájené cibule a papriky, vložíme karbanátky na stojato tak, aby držely ve stoje. Posypeme mletým pepřem, tento postup opakujeme dokud není sklenice plná, nakonec končíme cibulí a paprikou. Pak zalijeme horkým lákem a zavřeme sklenice.
3
Necháme alespoň 14-21 dní uležet.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: