Karbanátky z ovesných vloček s droždím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g ovesné vločky
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      cibule
    • 50
      g droždí
    • 2
      vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka
    • strouhanka
    • rostlinný olej
    • 0,5
      l vývar (Z masa nebo zeleniny)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle zpěníme cibuli přidáme droždí a osmažíme dozlatova. Ve vývaru uvaříme ovesné vločky. Do prochladlých vloček vmícháme osmaženou cibuli s droždím, 2 vejce, ochutíme pepřem, solí a nakrájenou petrželkou. Vypracujeme těsto, aby se nelepilo vmícháme dle potřeby hrubou mouku a strouhanku. Utvoříme karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    4. 5. 2007 12:45

    Ahoj. Recept není špatný, karbanátky jsou chuťově zajímavé. Ale maso mi v nich trochu chybí. ;-) Určitě stojí za vyzkoušení.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    27. 2. 2006 12:12

    Droždí jsem nikdy do karbanátků nedávala, až dnes...je to moc dobré a zdravější:-))

  • Mirka
    Mirka |

    29. 6. 2005 08:54

    je to výborný . dík za recept

  • Míša
    Míša |

    17. 6. 2005 14:42

    Dneska jsem je dělala a byly hodně dobrý, ještě jsem přidala česnek a nemělo to chybu. Bylo to rychlý a dobrý.