Karamelové kostky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Karamel
    • 100
      g cukr krupice
    • 200
      ml voda
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      g vlašské ořechy mleté
    • pečící papír
  • Rumová poleva
    • 250
      g moučkový cukr
    • 100
      ml hnědý rum
  • Na potření a obalení
    • 200
      g mandlové lupínky - loupané opražené
    • 250
      g meruňkový džem řídký

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Karamel: Cukr nejprve nasucho opražíme v hrnci. Do rozpáleného cukru vlijeme za stálého míchání vodu, stáhneme z ohně, rozmícháme a pak vrátíme na mírný oheň a vymícháme hladký karamel.
2
Těsto: Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Pak vmícháme rozpuštěný karamel. Mouku prosijeme s kypřícím práškem a mletými ořechy a vmícháme ji do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka s pomocí vařečky vmícháme do těsta. Těsto vylijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě cca 180 °C po dobu asi 20 minut.
3
Poleva: Moučkový cukr vymícháme s rumem do hladka. Po upečení polijeme polevou ještě horký moučník. Moučník necháme následně vychladnout a pak ho rozkrájíme na kostky o velikosti 5x5 cm.
4
Boky každé kostky potřeme marmeládou a obalíme v opražených mandlových lupínkách.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.