• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jemné palačinky
    Napište svůj komentář k receptu

    Jemné palačinky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jemné palačinky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        lžíce hladká mouka
      • 250
        ml mléko
      • 3
        ks vejce
      • sůl
      • rostlinný olej na smažení

    Postup přípravy receptu

    1
    Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání přiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepříliš husté jemné těsto. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
    2
    Ohřátou omeletní pánev vymažeme olejem, těsto naléváme naběračkou po menších dávkách. Opečeme po obou stranách a podle chuti naplníme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jemné palačinky z acidofilního mléka

    Jemné palačinky z acidofilního mléka

    Jemné tvarohové palačinky

    Jemné tvarohové palačinky

    Jemné kuřecí závitky

    Jemné kuřecí závitky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jarka O.
      Jarka O. | 17. 4. 2009 22:09

      Aha, tak to jsem přehlédla...já taky dělám těsto husté jako omáčka;-)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 17. 4. 2009 19:17

      Ne, Jarko, v receptu není nic o zakysané smetaně, Eva reaguje na příspěvek Zdenky Supolové ze září minulého roku. Evi - ale Zdenka tam zrovna píše, že si to jaždý udělá husté podle svého. Já třeba dělám těsto husté asi jako je smetanová omáčka....

    • Jarka O.
      Jarka O. | 17. 4. 2009 18:41

      Evo, ať koukám jak chci, žádnou zakysanou smetanu v receptu nevidím :-)

    • Eva J.
      Eva J. | 17. 4. 2009 12:53

      Když to tak čtu, tak by mě zajímalo, jak na pánvi rozlít kysanou smetanu... Ta je přece hustá jako blázen, to leda rozetřít lžící...???

    • Jarka O.
      Jarka O. | 8. 9. 2008 15:17

      Já dávám na litr mléka jen jedno vejce a úplně to stačí. Doporučuju ale do těsta trochu rozpuštěného másla, jsou velmi jemné a chutné. Smažím na pánvi jen lehce potřené tukem (mašlovačkou).

    • Tereza J.
      Tereza J. | 8. 9. 2008 12:50

      resne tak, dobré palacinky neznamenajú, že sa dá do nich veľa vajec, rovnako ako iné jedlá sú výborné aj bez smotany, prípadne s obyčajnou 12% smotanou, nemusí sa tam nutne dávať šľahačková. U nás sa ostatne na varenie nikdy nepoužíva šľahačková smotana, tá je na šľahačku. Prvýkrát som sa s tým stretla v českých receptoch. Tak nech sa tie palacinky daria:)))

    • Jana Remková
      Jana Remková | 8. 9. 2008 09:39

      Terezko,já jsem Oldřicha pochopila ::-)))) ! Jen opravdu 6 vajec-to je snad vaječná amoleta!! A teď bez nadsázky.Když jsme dělali palačinky v restauraci a že na ně lidé tedy chdili rádi,tak se udělal ten základ,jak tady píšu s tím jedním vajíčkem a přidávalo se pouze mléko,popř.mouka.Daly se dělat na dobré pánvi i na sucho a byly fakt vynikající.Dávaly se do trojúhelníčků potřené nějakým ovocným drisingem,navrch šlehačku a postrouhat čokoládou a lidé si přidávali a přidávali a poctivě jsme jim řekli,jak to děláme.Mnozí nevěřili!!Ale recept si vzal každý.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 8. 9. 2008 07:07

      Pre Oldřicha : :-)))))))))))))))))))

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 8. 9. 2008 00:01

      Terezo, Jana použila jisté nadsázky na poměr vajec a mouky; já jsem se vyjádřil také s nadsázkou a věřím, že mí Remkovi mi rozumí. A chraň Příroda, abych Janu podceňoval! Nikoho na tomto foru nepodceňuji. Nebo,téměř nikoho...:-)

    • Tereza J.
      Tereza J. | 7. 9. 2008 21:46

      Oldřichu, dobré palacinky neznamenajú, že použijem kopec vajec :))) Nepodceňujte Janku Remkovú, je to dobrá kuchárka.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 7. 9. 2008 21:45

      Oldřichu, dobré palacinky neznamenajú, že použijem kopec vajec :))) Nepodceňujte Janku Remkovú, je to dobrá kuchárka.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 7. 9. 2008 20:05

      Jano, asi jste právě položila základní kámen homeopatické kuchyně! Taky mi to připomnělo slavné PĚTIVAJEČNÉ TĚSTOVINY - 5 vajíček na tunu mouky :o)

    • Tereza J.
      Tereza J. | 7. 9. 2008 19:58

      Ja robím palacinky vždy z 1 litra mlieka a dávam 3 vajíčka. Múku nevážim, nasypem, rozhabarkujem, nechám 15 min postáť, aby múka nabobtnala a potom dosypem múku, ak treba. mám to v oku, nikdy nevážim.

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 7. 9. 2008 19:33

      Pani Janka Remková, mne sa 6 vajec na 11/2l mlieka nezdá veľa. Ja dávam 2 vajcia na 1/2l mleka, takže ten pomer vychádza. Palacinky sa dajú urobiť tenučké a netrhajú sa.Ale v tomto recepte sa mi zdá málo múky a veľa vajec na 1/4l mlieka.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 7. 9. 2008 13:48

      Jano Chmelařová,6 vajec?Tak asi jsem na světě ještě krátce.Já dávám jedno na jakékoliv množství.Aby byly tenké,tak asi půl litru mléka a tak konzistence,jak tady píše Zdeňka Supolová,asi jak kysaná smetana.Na pánev jen pár kapiček oleje a rozlít tuk pořádně po pánvi a malou naběračkou na rozpálený tuk nalít hmotu a zase pořádně rozlít po celé pánvi.To jsou tenoučké palačinky.Olej ve větším množství je nafoukne.Tyhle se super rolují a vypadají skvěle.

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 7. 9. 2008 12:42

      Jednoduché,rychlé,skvěle se dělají, základ:čtvrt litru mléka,jedna lžička cukru,1 vejce,špetka soli a hl. mouka,aby byla hustota jako kysaná smetana.Každý si nastaví podle potřeby.Ty nahoře už nikdy více!

    • notwist notwist
      notwist notwist | 6. 9. 2008 21:36

      největší hrůůůůza, co jsem kdy viděl a jedl... vůbec to nejde udělat... je to hnusný....

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 6. 7. 2007 23:47

      Nějak si palačinky (tedy tenulinké placky) neumím z tohoto rozpisu představit. Asi není daleko od pravdy ten, kdo píše, že jsou to spíše omelety. Vůbec se nedivím, že tu kuchařky, které ho zkusily, uvádí, že se jim to trhá. Mám vyzkoušený poměr na 1 l mléka 4 vejce, špetku soli a cca 500 - 600 g hladké mouky (podle velikossti vajec a kvality mouky), takže tento poměr mi přijde "převajíčkovaný".

    • Martin Jegla
      Martin Jegla | 6. 7. 2007 16:33

      Tento recept je snad nejhorší co jsem kdy vařil. Palačinky se lepiliy, lámaly, špatně se otáčely, patlaly a po chuťové stránce... Nedoporučuji

    • Jana Chmelařová
      Jana Chmelařová | 6. 7. 2007 14:41

      Oprava mého receptu: z poloviční

    • Jana Chmelařová
      Jana Chmelařová | 1. 7. 2007 09:05

      Dělám palačnky podle receptu mé tety. Jsou vynikající a jednoduché. 11/2 l mléka, 6 vajec, 1/2 kg hl.mouky, špetka soli.Vejce šlehám a pomalu přidávám mléko a pak mouku.Pánev vymažu jen 1x olejem /na začátku/. Z tohoto množství se připraví asi 25 tenkých palačinek. Výboirné jsou s rozmačkanými jahodami v kostce oslazeného tvarohu. Možno dělat s poloviční dávky.

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 7. 6. 2007 13:31

      Pamatuji se na podobný recept, taky byl se sněhem a palačinky se plnily tvarohovou náplní s rozinkami a bylo to senzační. Jen to spíš nebyly palačinky, ale něco jako omeletky, s tím sněhem se musely dělat o hodně silnější, správné palačinky jsou tenoučké. Nepamatuji se už přesně na ty ingredience (zkusím najít a když tak to sem vložím, protože byly opravdu výborné), ale i u tohoto receptu by možná pomohlo nalévat více těsta (pánev jen lehce vymáznout olejem), pak by se možná tak netrhaly.

    • Radana
      Radana | 6. 6. 2007 18:46

      Recept je úplně špatný, málo mouky hodně vajec.Poměr surovin je velmi nevyvážený a palačinky z tohoto těsta opravdu neusmažíte!!!

    • Zuzana
      Zuzana | 8. 3. 2007 11:51

      Já tetnto recept takě nedoporučuji nikomu kdo s palačinkami nemá zkušenosti..palačinky se na pánvy trhají..OPATRNĚ!!!

    • Radka Zezulová
      Radka Zezulová | 27. 9. 2006 21:57

      Tento recept nedoporucuji nikomu kdo nema zkusenosti s palacinkami :)Daleko lepsi je pouzit 100 g polohrube mouky + 200 ml mleka a bohate staci jedno vetsi vejce.Uspech zarucen :))))

    • Lenka
      Lenka | 26. 11. 2005 12:13

      pro Veru: my dava me na 1 litr tak 3 vajicka, ale uz jsem byla "donucena" vyzkouset i tech 12 a na slo to...i kdyz jsem mela strach ze to bude spis omeleta...a byly to palacinky:)

    • Věra
      Věra | 9. 11. 2005 13:48

      když na 1/4 litru jsou 3 vejce to na 1 litr je 12 vajec ?

    • Franta Vályi
      Franta Vályi | 9. 11. 2005 13:27

      Zhruba na 1 litr hmoty přidej asi 1/2dcl oleje a nemusíš podlévat olejem ani máslem.A místo sněhu přidej prdopeč(prášek do pečiva).

    • Lenka Dobešová
      Lenka Dobešová | 20. 8. 2005 14:13

      A to máslo se dáva (při každé palačince ) zvlášť ? Vím,že máslo je dost nechutné když zhnědne.

    • no no no no
      no no no no | 20. 8. 2005 13:44

      Na másle je to lepší než na oleji!Radím dobře!

    • David Fajfr
      David Fajfr | 19. 7. 2005 10:26

      Dávám malou lzicku praskoveho cukru a ne na oleji, ale na masle!

    • petra Šimsová
      petra Šimsová | 1. 6. 2005 12:19

      Jsou výborné i bez sněhu, ale se sněhem jsou více nadýchanější.

    • Anonym
      Anonym | 20. 3. 2005 12:24

      Uvedená dávka bohatě postačí pro jednoho mladého vrabce.

    • Juraj Albíni
      Juraj Albíni | 26. 2. 2005 12:04

      Už nikdy nebudem robiť palacinky

    • Jana z VM
      Jana z VM | 24. 2. 2005 07:56

      A cukr do těsta nepatří?

    • Anonym
      Anonym | 23. 2. 2005 20:38

      super

    • Evzena Kravska
      Evzena Kravska | 14. 11. 2004 03:21

      S tim snehem se to spatne rozprostira na panvi...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla
    Pokrmy Sladké Svačina Večeře Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Buchty s povidly

    Buchty s povidly

    Rajská polévka s krupicovými haluškami

    Rajská polévka s krupicovými haluškami

    Slané jednohubky z listového těsta

    Slané jednohubky z listového těsta

    Hrníčková rychlo - pizza - těsto

    Hrníčková rychlo - pizza - těsto

    Pikantní fazole

    Pikantní fazole

    Koláčky ze 100% tuku

    Koláčky ze 100% tuku

    Plněné máslové sušenky

    Plněné máslové sušenky

    Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

    Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

    Špagety s cuketou a olivami

    Špagety s cuketou a olivami

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    33
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    33
    Palačinky
    Palačinky
    26
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    25
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Jemné palačinky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí