Jahodový moučník

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks žloutek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl voda
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a kakao. Z bílků ušlehámu tuhý a zlehka jej vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Mezitím si prosladíme jahody (pokud jsou větší rozpůlíme je).
2
Slijeme z nich šťávu, přidáme maizenu a svaříme. Vychlazené zamícháme do předem utřeného másla s cukrem. Upečený a vychlazený moučník potřeme slabě vrstvou krému, na něj naklademe vedle sebe jahody, celé zatřeme zbylým krémem a nakonec celé zalejeme čokoládou (může se dělat i z kompotovaného ovoce např. ananasem).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.