• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Jablkový pudink z Anglie
    Napište svůj komentář k receptu

    Jablkový pudink z Anglie

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jablkový pudink z Anglie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 750
        g jablka
      • 1
        dl voda
      • 500
        g hladká mouka
      • 400
        g máslo
      • 200
        g cukr krystal
      • 1
        kelímek sladká smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Jablka nakrájíme na malé kostky asi 1x1 cm (slupku necháváme), dáme na plech tak, abychom zakryli rovnoměrně celé dno plechu. Pak na plech nalijeme trochu vody asi tak 1 dcl. Teď do misky dáme máslo a mouku (stejný poměr - množství podle toho jak máme velký plech, přibližně 400-500 g). Až se začne máslo s moukou spojovat začneme přidávat cukr. Přidáváme podle chuti, jak kdo má rád sladké, ale mělo by to být sladší. Vznikne nám skoro posypátko, až na to že jsme použili cukr krystal. Teď to rovnoměrně dáme na jablka, měla by být aspoň 1 cm vrstva a trochu na to vždy přitlačíme. Nyní dáme péct do trouby na 150-170 °C, asi půl hodiny, až jablka budou měkká a těsto bude dorůžova.
    2
    Podáváme vždy teplé na misce polité studenou smetanou. Je to opravdu moc vynikající. Skladujeme v lednici, pro konzumaci opět mírně přihřejeme v troubě, nezapomeneme na plech ovšem přilít trochu vody.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

    Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

    Kokosové dukátky (Anglie)

    Kokosové dukátky (Anglie)

    Pudink v karamelu

    Pudink v karamelu

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • possum *
      possum * | 2. 1. 2007 13:28

      Da se pouzit i jine ovoce (merunky, rebarbora atd).A da se i studene. A taky se zmrzlinou je to dobre.;-))

    • Barbora Polakova
      Barbora Polakova | 1. 1. 2007 21:44

      Vynikajuce!!! jednoduche,rychle.Na skusku som robila iba z 250g muky a 250g masla do maleho plechu ale nabuduce urobim urcite na velky plech.Diky za recept

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Spojené království Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jablka Máslo Sladká smetana Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hrníčková buchta pro nezkušené

    Hrníčková buchta pro nezkušené

    Bílá kuřecí omáčka se žampiony

    Bílá kuřecí omáčka se žampiony

    Vepřové na karí

    Vepřové na karí

    Zapékaný pórek

    Zapékaný pórek

    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

    Bramborové housky

    Bramborové housky

    Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

    Hrášková polévka s česnekovými…

    Krkonošský hubník

    Krkonošský hubník

    Zeleninový salát s balkánským sýrem

    Zeleninový salát s balkánským sýrem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    38
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    35
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Míša řezy
    Míša řezy
    32
    České buchty
    České buchty
    31
    Piškotová roláda univerzální
    Piškotová roláda…

    Zajímavé články

    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený podle Romana Vaňka
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    AHA.cz Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    AHA.cz Deník Aha! 10.4.2021

    Deník Aha! 10.4.2021

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Ženy.cz Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    • Recepty.cz
    • Jablkový pudink z Anglie
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí