Jablečník s chutí Vánoc

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce žloutky a bílky zvlášť
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      šálek olej
    • 1
      šálek mléko
    • 3
      šálek hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • mleté vlašské ořechy půl šálku
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • hřebíček mletý půl lžičky
    • badyán mletý - půl lžičky
    • 4
      ks jablka velká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšlehejte bílky na sníh a dejte stranou.
2
Uvědomuji si, že sehnat mletý badyán a hřebíček není snadné, ale není těžké si je připravit. Když si melu ořechy, přidám do robota i hřebíček - pěkně se namele spolu s ořechy. Badyán mletý mám a popravdě jsem nezkoušela, zda to můj robůtek zvládne.
3
V jiné míse vyšlehejte cukr se žloutky do jemné pěny. Pak přidejte olej a mléko. Mouku smíchejte s kypřícím práškem. Ohledně prdopeče - používám neškrobový, ze žlutého pytlíčku s modrým nápisem. Lépe nakypří těsto než ty nové škrobové varianty. Pokud máte ale škrobový, přidejte 2 špetky jedlé sody.
4
Vmíchejte moučnou směs, namleté ořechy a koření do tekuté směsi.
5
Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky (můžete zkusit nahrubo nastrouhat). Vmíchejte do těsta (pokud chcete a máte, můžete trochu ořechů nasekat a vmíchat do těsta).
6
Vylijte do vymazaného a vysypaného pekáče (můj měl rozměry 20x40 cm a koláč byl krásně vysoký) a pečte na 180°C cca 35 minut. Píchněte špejlí, pokud se těsto stále lepí, je třeba nechat koláč v troubě trochu déle.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.