Hruškové řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Honkejka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g tvaroh
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 400
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička skořice
    • 250
      ml kyselé mléko
    • 1
      lžíce šťáva z hroznů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Tvaroh dáme okapat do síta, lehce ho vymáčkneme. Z oleje, 2 vajec, 100 g cukru, mouky s práškem do pečiva, tvarohu a mléka vypracujeme hladké těsto. Plech na pečení vyložíme papírem a rozválíme na něj těsto. Troubu zahřejeme na 180 stupňů
2
2. Hrušky oloupeme vykrojíme jadřince a dužinu pokrájíme na plátky. Urovnáme je na těsto a pečeme v troubě na střední liště asi 30 minut.
3
3. Zbylá vejce smícháme se zbytkem cukru, skořicí, kyselým mlékem a hroznovou šťávou. Koláč touto směsí přelijeme 10 minut před koncem pečení. Necháme vychladnout. Před podáváním posypeme skořicí a cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.