Hraběnčin chlebíček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: koncza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tuk
    • 4
      ks žloutek
    • 120
      g moučkový cukr
    • 450
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva půl balíčku
  • Náplň
    • 4
      ks jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžíce citronová kůra strouhaná
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájená tuk utřeme se žloutky a cukrem. Přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké těsto. Z těsta odkrojte třetinu a uložte ji na 60 minut do mrazáku. Zbylé těsto dejte do chladničky.
2
Oloupaná, na plátky nakrájená jablka promíchejte s vanilkovým cukrem a mletou skořicí, rozinkami a nahrubo nakrájenými ořechy. Z bílků a krupicového cukru ušlehejte pevný sníh.
3
Těstem z chladničky vyložte dno chlebíčkové formy a dobře přitiskněte. Na těsto navršte jablkovou náplň a na ni rozetřete bílkový sníh. Povrch posypejte nahrubo nastrouhaným těstem z mrazničky.
4
Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Poi upečení nechte vychladnout ve formě.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: