Hovězí závitky s čekankou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      ks puky čekanky
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      svazek kořenová zelenina
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks citronová kůra z
    • petrželka snítka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čekanku pokapeme citronovou šťávou, rozložíme ji na plátky masa, které svineme a sepneme jehlami. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kostky. Na rozehřátém oleji masové závitky zprudka ze všech stran opečeme, přidáme zeleninu a spolu krátce osmahneme. Podlijeme 1/2 l horké vody a přikryté dusíme asi 75 minut.
2
Závitky vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek přecedíme, přivedeme k varu a zahustíme solamylem rozmíchaným ve smetaně a znovu krátce povaříme. Omáčku ochutíme a podáváme k závitkům. Na míse hotový pokrm posypeme citronovou kůrou a sekanou petrželkou. K závitkům se hodí opečené brambory a míchaný salát.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: