Houskové knedlíky v USA

moje hodnocení:

2,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Bonaire

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      šálek mléko Vlažné
    • 1
      ks vejce
    • 1
      šálek mouka 1-3/4 Wondra instant (buď válečkové balení nebo ji někde mají i v balení po 5 lbs. - je to lacinější
    • 1
      lžička prášek do pečiva (Baking powder)
    • 2
      plátek toastový chléb tmavý Otoustované nebo upražené s trochou másla na pánvi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mléka rozbijeme vejce a sůl a rozšleháme do pěny. Mouku dáme do velké mísy a promícháme s práškem tak, aby se ingredience pouze spojily. Mícháme ve strojku nebo vařečkou tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny mísy a tvoří se bubliny. Přidáme toasty nakrájené na 1/4" kostičky a mícháme tak dlouho, až jsou rovnoměrně zadělané do těsta. Vytvoříme dva stejné válečky o průměru 3-4", stejně dlouhé a necháme 5 minut odstát.
2
Vložíme do velkého hrnce s osolenou vařící vodou a vaříme 25 minut. Během vaření dvakrát obrátíme. Porcujeme tenkým drátkem, nití, nebo řezačkou, která se dá koupit v jakémkoliv obchodě s domácími potřebami v České republice.
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Mouka Prášek do pečiva Sůl Toastový chléb tmavý Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Linda
    Linda |

    17. 2. 2014 00:00

    http://www.toprecepty.cz/recept/38300-knedlik-z-hladke-mouky--pro-nas-zijici-v-cizine/

  • Linda
    Linda |

    16. 2. 2014 23:59

    tento recept jsem skousela a vubec se mi knedlik nepovedl, pak jsem nasla tento recept : http://www.toprecepty.cz/recept/38300-knedlik-z-hladke-mouky--pro-nas-zijici-v-cizine/

  • ?Jirina
    ?Jirina |

    1. 2. 2014 14:34

    Dobre rano vsem doma a krajanum po celem svete. Hledam porad na netu nejaky recept, kde se mi konecne podari udelat knedliky. Schvalne jsem si koupila domaci pekarnu, vyzkousela jsem vsechny mozne kvasnice at to byle rapid yeast, Active yeast a nebo dokonce yeast pouze do domaci pekarny. Mam stesti, ze je zde za porve polska prodejna a tam pry prodavaji i hrubou mouku, ale ja jsem ji zatim nekoupila protoze pouzivam Wondru ve valecku. Kdyz jsem udelala prvni knedlik v domaci pekarne, tak vysel nadherne a potom jeste parkrat se podarily, ale pak se muselo na mne prestat usmivat stesti a testo mne absolutne v pekarne nevykynulo at jsem davala jakekoliv kvasnice a vzdycky jsem uvarila tvrde "neco". Jednou jsem na ceskem webu cetla diskuzi mezi dvema ctenarkami a jedna psala, ze pouziva naparovaci nadobu Tefal a tak jsem po hledani taky nasla v mistnim Walmartu Tefal a byla jsem stastna, ze nemusim vytahovat velkou nadobu na peceni krocana a 40 minut parit v kuchyni .... no a samozrejme vysledek byl zoufaly. Tvrdy knedlik, 40 minut v Tefalu, po rozkrojeni uprostred nedovareny zdrcly knedlik a cela rodina se tak tesila na svickovou s nadychanym knedlikem. :'( Nevim co delam spatne, v pekarnou to nebude, protoze jsem si pujcila domaci pekarnu od kamaradky a vysledek byl ten samy. Jestli mne nekdo muze poradit, budu vic jak stastna. Knedliky dela z tohoto receptu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3468

  • Borgia
    Borgia |

    10. 2. 2013 01:01

    Ja delam knedliky z Wendy mouky a Farina. Na 1.5 salku Wendy mouky dam 1/3 salku fariny a tuto smes smicham se spetkou soli. Pak pridam kvasek, vajicko, a salek mleka. Na konci pridam tri az ctyri platky nakrajeneho otoustovaneho chleba. Smes smicham, a necham vykynout dve hodiny. Jestli se smes moc lepi, tak pridavam po lzickach Wendy mouku, az je cely bochanek vyhnetnuty. Po dvou hodinach, mam dve sisky, ktere pak varim as 17 minut.

  • Jana Brabcova
    Jana Brabcova |

    28. 8. 2010 23:17

    Nasla jsem stranku kde se da sehnat polohruba i hruba mouka, detska krupicka. Taky se tam daji koupit ceske okurky, tatarka a spousta jinych veci.http://eurofoodmart.com/-imported-food-from-slovakia-and-czech-republic-c297.html

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    14. 6. 2010 20:12

    V USA se da bezne koupit i mouka polohruba, kdo ma problem s hladkou, ale prodava se v pomerne malych plechovkach a je drazsi. :)))

  • Jarmila Bendová
    Jarmila Bendová |

    14. 6. 2010 19:52

    ještě jsem zapoměla napsat, že tam mají taky semolinu, někdy dělám jen z hladké, nekdy přidám semolinu a tu hlavně přidávám do bramborových knedlíků a musím napsat, že jim tam moc chutnají

  • Jarmila Bendová
    Jarmila Bendová |

    14. 6. 2010 19:49

    vzkaz pro Dagmar Kučeru, knedlíky vařte na páře,nebudou rozvařené,moje dcera žije v JAR a po letech různých zkoušek, je tam v prodeji jen hladká mouka, jsme se naučili vařit knedlíky na páře,

  • Dagmar kucera
    Dagmar kucera |

    22. 10. 2007 05:12

    Ja take ziji v USA a snazim se udelat knedlik z hladke mouky< Testo je pekne vykynute i z praskoveho drozdi ale kdyz knedlik varim tak se mi kraje zdrcnou a je desne olezlej. Na pohled nechutnej. Co delam spatne?

  • Ester Edr
    Ester Edr |

    9. 4. 2007 15:27

    Taky se da pouzit jen semolina medium a nemusi se pridavat hladka mouka. V Kanade je nejlepsi hladka mouka Five Roses - nelepi se a je presne jako hladka mouka v Cesku.

  • Lotr Thyronx
    Lotr Thyronx |

    1. 4. 2007 15:51

    Delam bramborove i houskove knedliky zde v USA bez problemu. Hruba mouka je trochu zlutsi ale to nevadi. Tez se da koupit mouka "Wondra". Oboji i v obchodech "Bulky Food". Hotove knedliky prodava i jedna prodejna v Michiganu a nebo jsou v prodeji v Kanade (oboji i postou az domu). Misto housky lze pouzit i "Crutons". Lze pouzit jak kyprici prasek (Baking soda) nebo suche i normalni drozdi.

  • K.V.
    K.V. |

    27. 2. 2007 20:02

    DIKY ANONYME ZA TU SEMOLINU. ZKUSIM TO.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 2. 2007 04:50

    Tez mam jednu radu jak uvarit knedlik v USA. Ja pridavam semolinu a micham ji s obycejnou hladkou moukou. Je sice trochu zlutejsi, ale knedliky pak zase vypadaji jako ze je v nich vic zloutku. Varim tak dokonce i knedliky plnene ovocem a jsou vyborne. Jinak diky za vsechny rady a recepty. V cizine se opravdu hodi ;o)))

  • Robert
    Robert |

    29. 4. 2006 01:53

    Diky za tip na prosatou mouku. Jdu je zkusit tady na Novem Zelandu. Drozdi je tu asi o poznani lepsi, kvasek mi vzdy krasne vzchazi:-) A z hladke mouky se mi povedla i krasna vanocka. Moje prvni v zivote.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 3. 2006 13:10

    NE, NIKDY JSEM JE NEROZVARILA A TO JE VARIMUZ OD DOBY CO JSME TADY...18 LET.VARIM JE KLASICKY 20 MINUT, 10 NA KAZDE STRANE. NEKDY I VIC, PODLE VELIKOSTI. JA SENEKDY NEUHLIDAM A DAM VIC VODY NEZ BYCHMELA A PAK PRIDAVAM MOUKU A TIM PADEM JSOU PAK TY KNEDLIKY VELKE. TED JSEM SIVSIMLA ZE RECEPT PANA OTAKARA UVADI PRDOPEC, JA DAVAM SUCHE DROZDI. (TAKE DELAM KNEDLICKY DO POLEVKY ZE SUSENEHO DROZDI) TO JEN TAK PRO ZAJIMAVOST, PROTOZE JESTLI TAKE BYDLITE V USA PANI LUDMILO, TAK JSTE NA TOM ASI S ACTIVNIM DROZDIM TAK JAKO MY. NIC MOC. ZKUSTE TO S TOU HLADKOU MOUKOU, OPRAVDU, CHVILKU SIS TIM TESTEM HRAJTE! GOOD LUCK!

  • Ludmila Vazquez
    Ludmila Vazquez |

    9. 3. 2006 00:55

    Milý-á KV. a to se nerozvarej kdyz je udelate z hladky mouky? Treba mam jinej recept :-(((

  • KV.
    KV. |

    6. 3. 2006 13:01

    TAKE BYDLIM V USA, KNEDLIKY DELAM UPLNE Z OBYCEJNE HLADKE MOUKY, JENOM JI PORADNEPRETRESU PRES SITO, ABY SE TAK NELEPILA. NIKDO NIKDY NEPOZNAL ZE JSOU Z HLADKE MOUKY. MOJE BABICKA BYLA "ZA MLADA" KUCHARKA V PRAZE, KDYZ JI DOMA NECO DOSLO,TAK TO NAHRADILA NECIM JINYM. JEDNOU NEMELA HRUBOU MOUKU, VZALA HLADKOU A SITO A TRASLA ...A TRASLA. ZKUSTE TO!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: