Hořce sladké pokušení

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva 1-2
    • ricotta dá se nahradit tvarohem
    • 1
      ks hořká čokoláda tabulka
    • cukr 3-4 lžíce - záleží na tom, jak moc sladké to pokušení chcete mít
    • amaretto dá se nahradit rumem a pár kapkami mandlové tresti
    • pomerančová kůra asi tak z 1/4 pomeranče
    • sůl na špičku nože
    • jahody na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ricottu nebo tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, amarettem, pomerančovou kůrou a šťávou, rozpuštěnou čokoládou a solí. Do hladkého krému opatrně vmícháme sníh ze 2 bílků. Směs plníme do žáruvzdorných keramických misek (průměr asi 8 cm) vylitých studenou vodou.
2
Misky postavíme na plech nebo pekáč, do kterého pak nalijeme asi 2 cm vody a dáme do trouby předehřáté na max. 200 °C. Pečeme 15-20 minut. Podáváme vychlazené v lednici, polité rozmixovanými čerstvými jahodami (nejlepší bez cukru, ale i ten může být).
3
Tato dobrota má zajímavou chuť, najdete zde od sladké přes kyselou, až po tu hořkou. Výborné zakončení prosluněného dne.

Komentáře k receptu

  • Lenka Strakova
    Lenka Strakova |

    16. 6. 2005 17:01

    riccoty asi tolik, jako tvarohu. kupuju baleni, kde je asi 420 g. vse se da udelat od oka :)

  • Alice G.
    Alice G. |

    15. 6. 2005 10:38

    Prosím o upřesnění - kolik asi má být té ricotty ?