Hedvábná roláda

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marína_K

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 3
      lžička kakao
    • 0,5
      lžička jedlá soda
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžička kakao
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: bílky vyšleháme s cukrem na tuhý sníh, postupně přidáme žloutky a potom sodu bikarbonu a kakao. Těsto rozetřeme na dobře vymazaný, moukou vysypaný plech (nebo na papír na pečení) a upečeme. Vyklopíme na mírně vlhkou utěrku a stočíme.
2
Krém: v mléce rozmícháme mouku, vejce a uvaříme kaši. Do vlažné vmícháme máslo, vyšleháme a rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme vanilkový cukr, do druhé kakao a práškový cukr. Na plát těsta natřeme tmavou, potom světlou náplň a svineme do rolády. Nad parou rozpustíme čokoládu, máslo a cukr. Polejeme roládu a v chladu necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: