Gulky revúdské (knedlíčky z masa)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřové maso
    • 10
      brambory
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce krupice
    • 1
      vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
  • polévka
    • cibule
    • uzené kosti
    • bobkový list
    • sůl
    • 2
      smetana
    • 1
      lžíce hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přidáme maso a ostatní ingredience a tvoříme knedlíčky velké asi jako švestkové knedlíky. Mezitím vaříme kosti spolu s cibulí, bobkovým listem a solí. Po přecezení vývaru zavaříme do něj knedlíčky a vaříme je asi 1/2 hodiny. Když jsou uvařené, vyjmeme je. Nakonec do polévky přilijeme kyselou smetanu s trochou mouky, necháme přejít varem a pak ji podáváme s knedlíčky.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Jirina
    Jirina |

    16. 11. 2005 06:57

    Super! Vyzkoušela jsem to s mírnou úpravou. Dostatečné množství polévky je už ze 30 dkg mletého masa + 3 velké brambory. Do knedlíčků jsem přidala krupici a trochu strouhanky a knedlíčky jsem pak vytvarovala v ruce rovněž pomocí strouhanky. Polévka má fakt šmak a je sytá.