Griliáš

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Makulka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g hera
    • 200
      g ořechy sekané
    • 1
      ks kondenzované mléko
    • 1
      balíček oplatky velké

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr necháme rozpustit na světle hnědý tekoucí karamel, přidáme heru, kondenzované mléko a nakonec sekané ořechy. Nesmíme přehodit pořadí! Jinak z toho bude jedna velká koule. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
2
Na plech dáme alobal, nebo pečící papír a poklademe oplatkami. Na oplatky nalijeme horkou směs a dáme druhé na vrch. Zatížíme a necháme do druhého dne. Oplatky si nakrájíme na špalíčky asi 1,5 cm široké.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitulka1988
    Jitulka1988 |

    11. 12. 2015 10:49

    Výborné a všem moc chutná, dělala jsem s máslem.

  • Miriam Jankovicova
    Miriam Jankovicova |

    20. 12. 2006 12:49

    Grilias je hodne sladky ,ale stací len polovicna dávka a lepsie sa to kraja.Na poslednú oplátku sa tá cokoláda fakt hodí.

  • Markéta Kalistová
    Markéta Kalistová |

    12. 12. 2006 11:21

    Ano jsou to dortové oplatky, přesněji neplněné! Jinač je směsy hodně, takže to vytvoří dost vysoký špalíček, není třeba dávat pět vrstev a namáčet do čokolády, směs je už takhle dost sladká.

  • lota
    lota |

    30. 11. 2006 13:39

    dávám oplatek,směs, oplatek směsa pokračuju. Navrch zase oplatek. Celkem je dobře dát 5 oplatek . Nakrájené možno máčet polovinu v čokoládě-není to nutné.

  • Věra Novotná
    Věra Novotná |

    30. 11. 2006 07:34

    Oplatky máte na mysli dortové?

  • Lenka
    Lenka |

    29. 11. 2006 19:49

    Zní to dobře, určitě to vyzkouším!