Frikassé

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: ahrend

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks slepičí maso celá slepice - větší
    • kořenová zelenina
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • 2
      dl bílé víno
    • 1
      plechovka žampiony
    • 1
      plechovka chřest
    • 1
      ks máslo
    • kapary
    • citron
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slepice se zeleninou uvařit, množství vody podle toho jestli chcete před hlavním jídlem ještě slepičí polévku. Uvařit tak, aby se slepice nerozpadla, pak maso obrat a nakrájet na středně velké kousky. Mleté maso okořenit a smíchat s vejci na středně hustou hmotu a udělat masové knedlíčky s průměrem cca 1 cm pak je uvařit.
2
Potom udělat máslovou, světlou jíšku, zředit slepičí polévkou dochutit solí, pepřem, citrónovou šťávou a bílým vínem. Do ochucené husté omáčky nasypat kapary, žampiony a na kousky nakrájený chřest a celé zamíchat. Pak postupně přidat maso a masové knedlíčky. Podávat s vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.
3
Když se uvaří větší množství může se podávat s rozpečenou houskou, nebo dát do hrnku nebo misky posypat strouhaným sýrem a zapéct pak pokapat citrónem a worchestrem a jako přílohu opět housku nebo silné plátky veky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.