Flambovaná irská káva

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 5 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      šálek káva
    • whisky
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do koňakové sklenky(tzv.napoleonky)odměříme whisky, opatrně nahříváme(5 minut) nad plamenem. Když se dostatečně sklenice i alkohol zahřejí, zapálíme uvolněné výpary a zalijeme kávou.
2
Nápoj ozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládou. Jelikož je sklenička pozvolně zahřívaná a doba hoření je krátká(vlijete kávu), sklenička nepraskne.

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    5. 9. 2014 20:50

    https://www.caro.cz

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    29. 1. 2010 15:19

    já to dělala v napoleonce a nic se nestalo, ale jen na okraj - když byla dcera ještě malinká, dělal jsem to návštěvě ´jako pohoštění no a při zapálení dcera vyjekla hoříííííííí mamííí, nemohla jsem ji uklidnit,, že to je v pořádku, i když to trvalo en krátce. Dnes se tomu už jen chcectáme :-))

  • Pája S
    Pája S |

    29. 1. 2010 09:26

    Znám,je to chuťovka.I když v napoleonkách to nedělám.Jen poznámečka pro ty ,kdož ještě něco podobného nikdy nedělali,aby si dali pozor při přípravě.Alkohol je hořlavina a z bezpečnostních důvodů by se alkohol měl zahřívat ve vodní lázni.S trochou odvahy to lze i takto,ale opravdu OPATRNĚ a odehnat zvídavé děti !!:-)))