Fergese

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g paprika červené, zbavené jádřinců
    • 500
      g rajčata
    • 250
      g sýr feta
    • 1
      lžička mouka
    • 125
      g máslo
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5-7 minut na oleji a necháme asi 15 minut vychladnout. Podušenou zchladlou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou fetu, lžičku mouky a zamícháme. Ochutíme zeleninu teprve nyní solí - opatrně, a pepřem a vmícháme do omáčky. Pak vložíme do pečící formy a při 200 °C pečeme asi 15 minut v troubě.
2
Podáváme horké s bílým chlebem.
3
Poznámka: recept pochází z Albánie.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 9. 2008 08:11

    Tohle je originál receptu. Přiznám se ale, že jsem množství másla snížila na třetinu zadaného množství a stačilo to :-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 9. 2008 07:51

    Takhle zní originál receptu, ale já se přiznám, že másla jsem dala asi třetinu tohoto množství a zcela to stačilo.