Enchiladas s kysanou smetanou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks jarní cibulka
    • 0,5
      lžička kmín kořenný
    • 400
      ml zakysaná smetana
    • slunečnicový olej dle potřeby
    • 1
      hrnek omáčka salsa de chile rojo tj.omáčka z červených paprik
    • 12
      ks tortilla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme kysanou smetanu, drobně sekané cibulky, kmín a 200 g jemně strouhané sýra. Tortilly osmažíme a omočíme v omáčce z paprik.
2
Do vymaštěného pekáčku dáme dvě tortilly tak, aby se poloviny překrývaly a středem vyplňovaly dolní hranou kratší stranu pekáčku.
3
Do tortill vložíme asi 6 lžic náplně ze smetany, cibulek a sýra a horní kraje tortill přehneme přes náplně. Podobně plníme i ostatní tortilly.
4
Zbývající sýr nastrouháme nahrubo a posypeme jím enchiladas v pekáčku.
5
Zapékáme v troubě 200 °C horké asi 20 minut.
6
Podáváme v pekáčku, ozdobené vychlazenou kysanou smetanou a drobně sekanou jarní cibulkou i se zelenými částmi.
7
Doba přípravy: 50min.
8
Země původu: Mexiko

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.