Džusové řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Felie

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      dl fanta-pomeranč nebo Mirinda
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      dl olej
  • Poleva
    • 500
      ml pomerančový džus
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • kompotované ovoce broskve, mandarinky, ananas
    • 250
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se nám těsto příliš řídké, dáme limonády o něco méně). Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 °C cca 20 minut - až než je upečeno.
2
Mezitím uvaříme z džusu pudink. Pomerančový se hodí prakticky na všechno ovoce, ale můžeme samozřejmě použít džus podle druhu ovoce, kterým chceme zdobit. Například broskve - broskvový džus, ananas - ananasový džus atd. Je také možné použit kompotovou vodu a džusem jen doplnit množství do půl litru. Upečenou buchtu poklademe okapaným ovocem a zalijeme připravenou džusovou hmotou. Necháme v chladničce ztuhnout a poté nakrájíme na kostky, které zdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu

  • Alice Prchalová
    Alice Prchalová |

    16. 2. 2008 19:10

    Moučník jsem pekla v menším pekáči z pol. dávky těsta a souhlasím,že by mohla být poleva z 1 litru.Do polevy jsem přidala moučkový cukr.A dobrotu ještě týž den zbaštila celá rodina.Alice

  • p k
    p k |

    7. 4. 2007 14:46

    Omlouvám se,moučník jen potřeboval den, dva odležet, pak byl skvělý. Příště jen udělám polevu z 1l, je jí docela málo. Díky za recept

  • p k
    p k |

    31. 3. 2007 01:32

    Jsem v pečení moučníků začátečník, a tak bych chtěla poprosit autorku (nebo kohokoli jiného) o radu. Postupovala jsem přesně podle receptu, ale moučník je úplně kamenný. Nevím, kde jsem udělala chybu:( Je tam opravdu 500g mouky? Předem moc děkuji

  • Ifuška
    Ifuška |

    29. 1. 2007 11:58

    I když nejsem na sladké, tyto řezy jsem ochutnala u kámošky a byly skvělé.