Dýňový kompot s rumem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 1
      l voda
    • 3
      ks hřebíček
    • skořice
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kostečky dýně namočíme asi na 24 hodin do vody s kyselinou citronovou, přidáme cukr a koření (1 celou skořici na 3 - 4 kila dýně), přivedeme k varu, povaříme do sklovata a plníme do sklenic (v každé by měl být tak jeden hřebíček), nahoru nalijeme rum, asi 3 lžičky a krátce zasterilujeme.
2
Já zavařuji v mikrovlnce, takže stačí, když se začnou dělat bublinky. Když plníme teplé, tak ušetříme čas i energii, ale pozor, v mikrovlnce pouze sklenice s omnia víčky, ne twist!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.