Dršťková ze slepice

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • slepice
    • cibule
    • kořenová zelenina
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slepici (bývají dost levné) uvaříme spolu s cibulí a kořenovou zeleninou v papiňáku doměkka, spolu se solí a celým pepřem. Maso obereme, polovinu odložíme - dá se upravit třeba na paprice. Vývar procedíme a zavaříme do něj cibulovou paprikovou jíšku. Povaříme, dochutíme třeným česnekem a majoránkou, prostě tím, co dáváte do dršťkové. Místo drštěk ovšem přidáte nakrájenou polovinu slepice. Pokud nejste líní a upečete si k tomu ještě sypánky, pak to nemá chybu. A pokud upravíte zbytek slepice na paprice, máte syté jídlo pro 5 těžce pracujících osob.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Klára K.
    Klára K. |

    5. 3. 2011 10:50

    Z čoho, koľko? Zo sliepky aké časti?

  • Hana Hazdrová
    Hana Hazdrová |

    25. 11. 2007 20:50

    Nikde nemohu najít, jak se správně dělají sypánky. Objevila jsem tady sypánky, ale bez předpisu. Máte-li ho někdo, předem děkuji.

  • Iva Kvasniaková
    Iva Kvasniaková |

    20. 9. 2007 15:13

    Dělám něco podobného, kuřecí vývar a jako dršťky použiji kůži z kuřete nakrájenou na jemno a fakt dobrý,zvlášť pro ty co neradi dršťky,