Drožďová polévka III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kořenová zelenina
    • cibule
    • česnek
    • líbeček a zelená petrželka
    • majoránka
    • kmín
    • pepř mletý troška
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka dle potřeby
    • sůl
    • 0,5
      kostka masox
    • 4
      kostka droždí 3-4 - může být i více

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Najemno nastrouhanou zeleninu dáme vařit do osolené vody.
2
Mezitím si uděláme drožďové knedlíčky. Na oleji osmažíme do růžova drobně pokrájenou cibulku. Na ni rozdrobíme 3-4 kostky droždí přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, sůl, pepř, kmín a stále mícháme, až se droždí rozpustí na kašovitou hmotu. Přidáme vejce, až se hmota spojí, odstavíme nádobu z plotýnky.
3
Malou lžičkou nabíráme kousky, které obalujeme ve strouhance, zakulatíme na malé knedlíčky, které zavaříme v zeleninovém vývaru.
4
Podle chuti přidáme nadrobno pokrájenou nať petrželky a libečku, trošku vegety a kousek masoxu.

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    18. 10. 2006 11:56

    Takže se nejedná o drožďovou polévku ale jen o drožďové knedlíčky, které jsou zde již několikrát v receptech popsané :-)