Dorovod

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kvajda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 7
      ks brambory
    • 200
      g rajský protlak 2 celé plechovky
    • 8
      ks cibule Větších
    • 1
      ks česnek Celá palička
    • 6
      ks vejce
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli
    • kari
    • mletá paprika
    • chleba
    • rýže
    • voda
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka. Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si pořádný hrnec. Popsaná porce je cca pro 8 lidí. Nejdříve nekrájejte cibulku a osmahněte na oleji, potom zalijte horkou vodou a nechte chvilku povařit. Přidejte rajský protlak a koření, chvilku vařte pak vložte kuře a případně dolévejte průběžně vodu.
2
Potom přidejte oloupané a na čtvrtky nakrájené syrové brambory, zase nechte chvilku vařit a nakonec natvrdo uvařené oloupané vejce a česnek. Na talíř připravte na kostičky nakrájený chléb a uvařenou rýži.

Komentáře k receptu

  • renata
    renata |

    21. 12. 2011 19:25

    každý rok se to vaří u nás ve firmě jako vánoční jídlo,ale mě osobně to moc neoslnilo......slovenský perkelt je o mnoho lepší

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    30. 3. 2009 18:31

    Jestli tomu dobře rozumím, jedná se o jakousi omáčku? Zní to zajímavě.

  • Karin Richterova
    Karin Richterova |

    30. 3. 2009 17:51

    Ahoj, uvařili jsme to doma, je to netradiční, ale moc dobré. Doporučuji.