Domino řezy

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aiša

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 6
      lžíce voda vlažná
    • 1
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce džem libovolný
  • Krém
    • 2
      dl mléko
    • 200
      g kokos
    • 200
      g máslo
    • 130
      g moučkový cukr
  • Želatina
    • 1
      l voda
    • 1
      balíček tang z černého rybízu
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balení zlatý klas
    • 2
      balíček sušenky be-be
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vymícháme s cukrem, postupně přidávame vodu, tuhý sníh z bílků, mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto vlejeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 °C asi 15-18 minut. Upečené, ještě vlažné těsto potřeme džemem.
2
Krém: mléko zahřejeme a do horkého přisypeme kokos. Zamícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vymícháme s práškovým cukrem, přidáme vychladlou kokosovou masu a vzniklý krém natřeme na těsto.
3
Želatina: ve vodě rozmícháme TANG, přidáme vanilkový cukr, zlatý klas a uvaříme do zhoustnutí. Za stálého míchání trochu vychladíme a potom vlejeme na kokosový krém a na ni hned skládáme sušenky. Když želatina ztuhne, zákusek polejeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    22. 5. 2012 11:49

    PODÍVAT NA ODKAZ!!! :-) http://www.amylon.cz/produkty?koncovyzakaznik/dezertyakremy/dezertyakremy&prodid=73

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 2. 2008 13:25

    Tang je nápoj v prášku.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 2. 2008 04:07

    Co je to TANG, prosim? Ake ma zlozenie? Som v zahranici, tak by som sa pokusila najst nieco podobne. Dakujem

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra
    ŠIMEČKOVÁ Vladimíra |

    1. 2. 2008 19:14

    Tak toto vypadá velmi zajímavě, určitě vyzkouším.

  • Jarmila Vaľová
    Jarmila Vaľová |

    18. 1. 2008 22:35

    Milá Vierka namiesto zlatého klasu,ktorý vyrába dr. Oetker, môžete použiť aj vanilkový puding.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 1. 2008 18:33

    Ano,vyrábí ho firma Amylon,pracuje tam moje příbuzná.ale je to v podstatě vanilkový pudink v prášku Marie.myslím že ho spolehlivě nahradí,nemusíte se bát...

  • Marie H.
    Marie H. |

    18. 1. 2008 16:29

    Tak teď jsem to asi popletla, nejsem si jistá, kdo ten Krémový prášek vyrábí. Tak se omlouvám.

  • Marie H.
    Marie H. |

    18. 1. 2008 16:28

    Věro, nedávno tady proběhla dlouhá diskuze o Zlatém klasu. Prodává se jen na Slovensku, v Čechách se dá sehnat Krémový prášek / v galerii najdete fotku obalu v " Rady a tipy ", kterým se může nahradit. Já ale musím za sebe přiznat, že jsem tady nenašla ani ten Krémový prášek. Vyrábí firma Amylon.

  • Věra
    Věra |

    18. 1. 2008 14:37

    Kde seženu Zlatý klas? Děkuji.

Další doporučené recepty: