Domácí čokoládová bábovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mlekar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků našleháme s trochou cukru hustý sníh. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny. Do mouky přidáme prášek do pečiva, mléko, smícháme se sněhem a pěnou a řádně promícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu. Do řádně máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy postupně lžící pokládáme vrstvy světlého a čokoládového těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, nejprve 30 min. na 180 °C a pak 30-40 min. na 160 °C.
2
Na závěr bych rád dodal že je to krásně voňavá a chutná bábovka, vůbec není suchá. Je ale dost veliká, takže je nutné použít buď velkou formu a nebo jen 2/3 množství.

Komentáře k receptu

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    4. 2. 2008 14:40

    Nikolo,pridanim orechu urcite nic nezkazite.Naopak,bude chutnejsi,fantazii se meze nekladou.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    4. 2. 2008 13:43

    Nikolo určitě a nebojte se dát ořechy nahrubo, u nás je v oblibě čokoláda na kousky a sekané ořechy.

  • Nikola Neničková
    Nikola Neničková |

    4. 2. 2008 12:58

    Dobrý den jáse chci zeptat jestki můžu dát aj do čokoládové bábovky trochu ořechů

Poslední navštívené:

Abecední seznam: