Divnost - zvláštní, ale moc dobrá

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mika1988

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olej
    • rýže
    • žampiony
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • eidam sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pánve dáme rozehřát olej (jen pár kapek), přidáme hrst dušené rýže a tři pokrájené žampiony, zdatně orestujeme a přidáme vejce, sůl, pepř a vegetu podle chuti.
2
Těsně ke konci přisypeme jemně strouhaný eidam, zamícháme a podáváme zdobené rajským jablíčkem, okurkou a další různou sezónní zeleninou.
3
Tento pokrm lze dobře využít jako vydatnou snídani a nebo předkrm (při menším poměru surovin).
4
Recept se vám může zdát trochu odpudivý, ale opak je pravdou. Vlastně se jedná tak trochu o míchaná vejce s rýží, žampiony a sýrem. Tato kombinace mě zaujala a tak jí vyzkoušejte, nebudete litovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    17. 7. 2007 13:01

    Taky je dobré předem usmažená vejce chvíli smažit s hotovou rýží, ochutit sojovkou, kari kořením a pažitkou. Je to přílohová rýže, ale taky se dá jíst jen se zeleninou samostatně.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 7. 2007 08:06

    Martin, tiež si myslím, že to nie je divnosť, práve naopak, dobré využitie zvyšnej ryže a chutné.

  • barča
    barča |

    16. 7. 2007 18:04

    Pane Martine, to není divná kominace, tohle si dělám vždy když zbyde rýže, ale vejce dávám na tvrdo a sypu sýrem typu parmezán. Když mám tak přidám třeba olivy.