Dijonská cizrna

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g špagety celozrnné
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks zelená paprika
    • nakládané kapie
    • semínka
    • 1
      ks kapie sterilovaná
    • 1
      hrst lněná semínka
  • Na zálivku
    • olej 1/3 šálku
    • 5
      lžíce hořčice kvalitní (nejlépe dijonská)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme si dopředu namočenou cizrnu. Špagety polámeme na menší kousky a uvaříme je v neosolené vodě. Ještě teplou uvařenou cizrnu a špagety smícháme, přidáme pokrájená rajčata, pokrájenou papriku a pokrájenou sterilovanou kapii dle chuti. Přisypeme lněné semínko a důkladně zamícháme. Zalijeme hořčicovou zálivkou a (teď už naposledy :)) řádně promícháme.
2
Hořčicová zálivka: olej rozmícháme s hořčicí a trošku zředíme vodou na hustotu salátové zálivky (ovšem s vodou to nepřeháníme, špagety ani cizrna nemají v zálivce plavat).
3
Poznámka: Olej sezamový nebo slunečnicový zastudena lisovaného oleje, 5 lžic kvalitní hořčice (nejlépe dijonské)

Komentáře k receptu

  • Monika T
    Monika T |

    12. 3. 2009 23:01

    Vynikajúce! ešte som pridala bazalku a štipku oregana, dávam za 1 :)