Ďábelská roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Bin Ládin

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 175
      g hořká čokoláda
    • 4
      ks vejce
    • 115
      g cukr krupice
  • Krém
    • 225
      g hořká čokoláda
    • 45
      ml brandy
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g mascarpone

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
2
Žloutky ze 4 vajec ušlehejte s cukrem do husté pěny a do ní vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
3
Z bílků ušlehejte sníh a velmi lehce jej vmíchejte do čokoládové hmoty.
4
Těsto rozetřete na vymazaný a pečícím papírem pokrytý plech a dejte do vyhřáté trouby. Pečte při 180 °C asi 15-20 minut.
5
Upečený plát poprašte kakaem a vyklopte na čistý papír na pečení. Lehce srolujte i s papírem, přikryjte mírně vlhkou utěrkou a nechte chladnout.
6
Čokoládu na krém rozpusťte ve vodní lázni, žloutky ušlehejte do pěny a vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Přidejte brandy a sníh ze 2 bílků.
7
Vychladlý čokoládový plát rozviňte, potřete mascarpone a čokoládovým krémem. Srolujte do rolády a dejte na chvilku do chladničky zatuhnout.

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    4. 12. 2007 16:35

    hmm, to vypadá ďábelsky dobře