Čokoládová Pavlova

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks sníh z bílku
    • 350
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 50
      g moučkový cukr
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • čerstvé ovoce na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru ve vodní lázni přibližně 5 minut. Pak je z lázně vyjmeme. Přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu a šlehačem vyšleháme pevný sníh.
2
Do sněhu vmícháme moučkový cukr a nastrouhanou čokoládu. Plech vyložíme pečičím papírem,nakreslíme na něj kruh o průměru 25 cm a rozetřeme do něj sníh. Korpus sušíme v troubě při 130-ti stupních asi 60 minut.
3
Pak ho ve vypnuté troubě necháme vychladnout. Korpus opatrně odlepíme od pečícího papíru. Svrchu ho potřeme dotuha vyšlehanou oslazenou šlehačkou(van.cukr)a dozdobíme drobným čerstvým ovocem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.