Citrónovo-vanilkový pudink

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 50
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 80
      g máslo změklé
    • 3
      žloutek
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 1
      kelímek bílý jogurt Danone
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 5
      lžíce citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      ml sladká smetana
  • Poleva
    • 200
      ml červené víno
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr nebo 1 vanilkový lusk
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • skořice trocha
    • 500
      g ostružiny nebo Maliny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek. Tento pudink vlijeme do vymazané na srnčí hřbet pečící formy. Do pekáče nalijeme vodu, vložíme pečící formu s pudinkem a dáme péct. Pečeme při 170 °C cca 30-35 minut.
2
Poleva: červené víno, cukr drobný, vanilkový nebo vanilkový lusk, skořici a citrónovou šťavu, svaříme. Přidáme ovoce.
3
Touto polevou poléváme moučník, který jsme nakrájeli na jednotlivé porce na talíř.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.