Chřest s jarní omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      vejce
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 3
      dl smetana
    • citronová šťáva
    • chřest 700-800 g bílého nebo zeleného

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest (bílý oloupáme škrabkou na brambory po celé délce mimo hlavičky), uvaříme ve velkém kastrolu naležato ve vodě s trochou cukru 7-10 minut podle tloušťky. Necháme okapat. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme smetanou a povaříme 10 minut za stálého šlehání. Tím mouka ztratí svou chuť.
2
Podle potřeby zředíme trochou vývaru z chřestu a po osolení zamícháme do omáčky citronovou šťávu. Podáváme se čtvrtkami vajec a opečenými brambory nebo bílým pečivem. Kousek opečené šunky také neškodí.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    19. 6. 2012 13:16

    Právě jsem uvařila a je to moc dobré.

  • Veronika Benešová
    Veronika Benešová |

    30. 7. 2008 19:06

    Vařila jsem již dvakrát, nemá to chybu. Rychlé a výborné i bez vajíčka, lepší je ta šunka.

  • Markéta
    Markéta |

    11. 5. 2006 17:12

    Dobrý den,je to opravdu moc dobré,před chvílí jsme to dojedli a přesto,že mé děti nechávají zbytky,tak teď pomale nemusím umývat talíře.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    11. 5. 2006 16:31

    Ano, je to pravda, psal to můj syn a asi jsem to řekla špatně. je to 30 (třicet) gramů.

  • Airan
    Airan |

    11. 5. 2006 11:05

    Opet vynikajici recept, dobry napad na veceri - prestoze je tam varene vejce a smetana je to dobre stravitelne. Akorat je podle mne chyba v mnozstvi masla a mouky - melo tam byt 30g a ne 300:-))