Chlebová štola

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto, necháme ho vykynout. Vyválíme a poklademe plátky slaniny, kapií na proužky, kolečky vajíček na tvrdo, zasypeme nahrubo nastrouhaným Eidamem a zabalíme jako štrůdl, zahneme konce.
2
Dáme do chlebíčkové formy, pečeme 45 min. na 180 °C.
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Droždí Eidam sýr Hladká mouka Kapie Kmín Podmáslí Slanina Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 11. 2006 12:03

    Tak tohle vypadá opravdu dobře. Zkusím a dám vědět.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    16. 11. 2006 11:34

    To znám, je to moc dobré a dají se dělat různé variace náplně (např. žampiony, šunka, salám atd). Peču v bábovkové formě, na řezu to vypadá moc hezky. CHtěla jsem sem tento recept také přidat, ale nemohla jsem svůj recept na těsto najít. Dneska jsem náhodou našla tento recept a myslím, že je totožný s tím, který jsem hledala. Díky paní Hano

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    11. 7. 2006 15:59

    Do klasické chlebíčkové formy se to samozřejmě nevejde, používám asi dvojnásobně velkou, v obchodech je dosti velký výběr. Nebo pokud nechcete investovat a nebude vám vadit tvar, použijte formu na vánočku. Místo podmáslí klidně dejte kefír i acidofilní mléko.

  • Martina N
    Martina N |

    11. 7. 2006 10:53

    Podmáslí,je tuším na Slovensku cmar. A tiež sa mi veru zdá veľa múky na chlebíčkovú formu.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 7. 2006 10:01

    Vyzerá to veľmi zaujímavo, ale mám dve otázky:1. Nie je tej masy veľa na jednu chlebíčkovú formu, zmestí sa to tam ?2. Čím sa dá nahradiť "podmáslí", dá sa použiť kefír, príp. acidofilné mlieko ?

Abecední seznam: