Chleba, který se ani za tři dny nedrobí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g tmavá mouka
    • 1,5
      dl pivo
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      dl voda
    • 2
      lžička kmín
    • 400
      g hladká mouka
    • 2
      lžička droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička ocet
    • 2
      ks vařené brambory strouhané
    • 2
      stroužek česnek nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience dáme do pekárny přesně podle toho, jak jsou napsané. Po pípnutí můžeme přidat slaninu, uzené maso, semínka.... podle chuti to, co máme rádi.
2
POZOR - těsto bude řidší, ale nezoufejte a mouku nepřidávejte, potom se drobí. Pokud vydržíte a pekárnu po celou dobu neotevřete, tak bude jistě dokonalý.
3
10 minut před koncem pečení už se otevřít může a to ho potom potřu slanou vodou na krásu.
4
Program dát 1 nebo celozrnný, chleba váží asi 1 kg, peču ho v pekárně Profesor DP-3 na střední, kůrka tmavá.
5
Toto je recept, který můj manžel po mnoho pokusech dovedl k dokonalosti a chleba je perfektní - všem moc chutná.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • natissa
    natissa |

    7. 2. 2013 14:34

    Můžu se ještě zeptat. Chlebík je strašně nízký jakoby pořádně nevykynul. Čím to může asi být? Dělala jsem vše podle receptu :-( :'(

  • natissa
    natissa |

    7. 2. 2013 12:22

    Je tam prosím Vás množství těch tekutin napsáno správně? Těsto vůbec nebylo řídké... 8-)

  • adysek
    adysek |

    23. 11. 2012 13:18

    Ještě jsme nezjistili jestli se za tři dny drobí :-! Po upečení nestihl ani vychladnout a už byl pryč :-D Vynikající dávám 1

  • millisso
    millisso |

    2. 11. 2011 21:11

    Úžasný chleba,jen jsem musela přidat trochu víc vody.Jinak je fakt dokonalý-byl hned pryč a určitě ho budu dělat častěji.Jen jsem nestihla vyzkoušet jestli za 3 dny opravdu nedrobí..=) dávám jedničku a děkuji...

  • caddi
    caddi |

    2. 9. 2011 09:37

    ja jsem jednou nemela hladkou mouku a misto ni jsem dala polohrubou , byl naprosto skvely i z te polohrube :-[

  • caddi
    caddi |

    2. 9. 2011 09:35

    Chleba je naprosto dokonaly , uz jej pecu vice jak rok, jiny uz nepecu , jen tento , <3 bez cesneku , s cesnekem , ze slunecnici , vzdy je to pecka , musim pect dva , je hned pryc ,

  • Aleš Linhart
    Aleš Linhart |

    22. 3. 2009 08:07

    Chtel bych se zeptat, co presne znamena v receptu "tmava mouka" ? Nekolikrat uz jsme se s tim setkal a nevim zda to znamena "celozrnna" nebo "zitna" nebo oboje.... Diky za odpoved.

  • David Pokorný
    David Pokorný |

    1. 2. 2009 16:36

    Dobrý den,přečetl jsem si recept na chleba, který se ani za tři dny nedrobí od uživatele: Tomáš. Celkem se mi líbil ale při jeho vyzkoušení jsem zjistil, že 1,5 dcl piva a 1 dcl vody je na 500g mouky málo. Není v receptu chyba? Děkuji.

  • František Brusák
    František Brusák |

    17. 12. 2007 23:02

    Nebylo to špatný,příště dám mouku obráceně,400 tmavé a 100 světlé,přidám 2 lžice otrub to aby se trochu drolil.Zařadím si ho do receptu chlebu který občas upeču.Dávám za 2.mám rád tmavší.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 12. 2007 00:27

    Zvláštní. Tak nějak mám pocit, že dovopravdy dobrej chleba SE DROBÍ.

  • František Brusák
    František Brusák |

    15. 12. 2007 07:19

    Když je tak dobrý tak proč ten název,určitě vyzkouším vypadá to skvěle a dám vědět.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    13. 12. 2007 13:21

    Také tento chleba peču a přidávám na kousky anglickou slaninu nebo kosky salámu je vynikající takový provoněný.