Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      kg paprika mix
    • 1
      kg rajčata loupaná
    • 0,5
      kg cibule
    • 5
      ks mrkev velké
    • 0,3
      l rostlinný olej
    • 3
      sklenice kečup - jemný malé
    • 6
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      plechovka ananasový kompot i s nálevem
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice i s nálevem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji dusíme postupně od nejtvdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše), nakonec přidáme konzervy a dochutíme. Plníme do sklenic a sterilujeme (20 min při 90 °C).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • xluciferka
    xluciferka |

    6. 11. 2014 13:34

    Přidávám vše najednou, ne postupně a jelikož máme rádi pikantní, přidávám zázvor, má to s ním ještě lepší šmrnc (sušený nebo čerstvý, množství dle chuti, ale sušeného určitě celý sáček). Jinak opravdu perfekní recept, lze přidat i fazole. Uncle Bens zavařuji každým rokem z přerostlých cuket a mohu všem jen doporučit. 8-)

  • abygail
    abygail |

    21. 8. 2014 10:26

    ...jo ještě bambusové výhonky se nahrazují kedlubnem, ne zelím!!! zelí změkne, tedy listy, kdežto kedlubna si udrží konzistenci i tvar - samozřejmě že jde rozvařit i kedlubnu..... :-P

  • abygail
    abygail |

    21. 8. 2014 10:22

    Jo tak tohle se nejvíc přibližuje (i s tím jedním komentářem pod receptem=složení) tomu co dělám. Opět nepoužívám worcester...zkusím příště, je doba!!! Jiné poměry, ale to je o chuti a místo kečupu rajčatové pyré, nebo protlak.

  • arote
    arote |

    19. 8. 2014 09:19

    složení Uncle Ben's Sweet & Sour: voda,rajčata (17%); cukr,cibule,ananas (6%); ocet,mrkev (5%); kukuřičný škrob, červená paprika (3%); celer, červená paprika (3%); bambusové výhonky (2%); tamarindový džus, jedlá sůl, barvivo (paprikový extrakt), koření Bambus lze nahradit bílým zelím 1/4-1/2kg. Pokud se nepřevaří, lze dosáhnout shodné barvy a křehkosti. Bambus stejně jako zelí je téměř bez chuti a energie. Ocet ~6-8 lžic. Ocet zvyšuje kyselost a jako kompenzace je třeba navíc ~1lžíce cukru. Je-li žádoucí větší zahuštění (náhrada za kukuřičný škrob), pak se osvědčila 1 střední brambora nakrájená na kostičky a rozmixovaná s vývarem a lžičkou hladké mouky.

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    18. 8. 2010 18:47

    Tento recept dělám už několik let ,je výborný,na špagety,pizzu,pod maso nebo jen tak s rohlíkem.Dávám velkou 1.

  • Jindra
    Jindra |

    5. 9. 2007 09:04

    Místo kukuřice a ananasu jsem dala houby, neb se letos urodilo.A když Asie, tak je dobré přidat lžičku kurkumi či kari koření, získá hned zajímavou chuť i barvu.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    18. 11. 2006 12:30

    Tak dnes ke směsi do špaget jsem načala první sklenici a musím napsat, že to je výtečná bašta, mnohem lepší, než co jsem dělala dosud. Jasná jednička:-))

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    15. 8. 2006 15:38

    Recept jsem vyzkoušela, měli jsme ho dovolené na jachtě, všem moc chutnal, dávám za jedna

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    24. 7. 2006 08:32

    Myslím,že to je od Vás Peťko,tento receptík a moc děkuji.Myslím,že se mi téměř první zavařovací pokus velice vydařil.:o)

  • Marie Filipová
    Marie Filipová |

    6. 6. 2006 14:17

    Dík za recept,určitě vyzkouším.Dělám podobný,ale tento je více"vychytaný".

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    30. 5. 2006 06:53

    Už aby ta zeleninka byla levnější.Letos je to poprvé,co mám nepřekonatelnou chuť zavařovat a tenhle Uncle Bens vypadá senzačně a ten ananas v tom..mňamka!.:o)

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    29. 5. 2006 13:03

    díky moc v létě určitě vyzkouším mám jinou variaci takže letos změníme a přidáme k již zavařeným na obměnu aby bylo co dávat na masíčko a těstoviny.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    29. 5. 2006 11:29

    Moc díky, na tohle už se těším:-))