Carrot and Pear Bisque (Mrkvová polévka )

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l drůbeží vývar
    • 6
      ks mrkev větší, nakrájená na kolečka
    • 2
      ks pórek
    • 1
      ks hrušky zralá, nakrájená na kostky
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • petrželka nebo čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Odkrojíme tmavě zelené části pórku; pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
2
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek a dusíme do měkka asi 5-8 minut. Přidáme česnek a koření a ještě podusíme asi 2 minuty. Přidáme nakrájenou mrkev a hrušku, vše promícháme a zalijeme vývarem.
3
Až se polévka začne vařit, stáhneme na menší plamen a na mírném ohni vaříme 25-30 minut.
4
Uvařenou polévku přelijeme do velké mísy a po částech rozmixujeme v mixéru nebo přímo v hrnci ponorným mixérem.
5
Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec dáme do polévky petrželku nebo tymián, může být i pažitka.
6
Každému do talíře dáme lžíci zakysané smetany.
7
Tato "luxusní" polévka je krémová a jemná, je bohatá na chuť mrkve, pórku a hlavně na spoustu vitamínů.

Komentáře k receptu

  • Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA
    Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA |

    17. 4. 2013 05:10

    This very concentrated cream delivers fast therapeutic for minor to really dry, ruined skin due to diabetic issues. <a href="http://eyeuser.com/blogs/viewstory/1356002" title="Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA">Diabetic Dry Skin Healing Cream 2.2 oz Tube QTY: 1 by TriDERMA</a>

  • Misery
    Misery |

    18. 5. 2011 10:10

    Výýýýýborná! Udělala jsem z dvojité dávky, jen se po ní zaprášilo. :-P

  • pavla aktan
    pavla aktan |

    17. 2. 2009 16:39

    Polevka je opravdu `luxusni`, diky za super recept!