Čalamáda z cukety

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jitka 37

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu očistíme a oloupeme, z cukety odstraníme vnitřek a s mrkví ji nahrubo nastrouháme. Cibuli nasekáme na jemno a papriky na nudličky. Přidáme olej, ocet, cukr, sůl, utřený česnek a podle chuti mletý pepř. Potom necháme asi 1 hod. odležet, naplníme do malých skleniček a sterilujeme 25 min. při 80 °C.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Cukr Mrkev Ocet Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Sůl

Komentáře k receptu

  • Kata
    Kata |

    26. 7. 2016 21:24

    A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené

  • Kata
    Kata |

    26. 7. 2016 21:24

    A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené

  • Anina
    Anina |

    2. 9. 2012 18:49

    Recept jsem udělala a je skvělý.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2007 17:23

    Tak to u nás se tahle čalamáda sní vždycky a dělá jí i spousta známých, co jinak cuketu nejedí. Ale každému samozřejmě chutnat nemusí.

  • Marie L.
    Marie L. |

    3. 8. 2007 14:38

    Nemělo by, vždyť je tam ocet a ještě to sterilujete. Dělala jsem něco podobného a vydrželo to dlouho, akorát, že to nikdo moc nechtěl, holt zelí je zelí. Tak jsem to pak používala do guláše a pod maso nebo na pizzu.

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    3. 8. 2007 14:32

    Nebude, děláme ji tak doma už několik let a vždycky vydržela až do další úrody. Pokud se ovšem nesnědla dřív:-).

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    3. 8. 2007 11:56

    Nebude zelenina kvasit, já jsem vždy napřed podusila, ale tento recept vypadá jednodušeji, zkusím to, ale bojím - bojím, že mě to zkvasí.Nevím, poradte.Díky.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: