Bylinkové makrely

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné ryby osušíme a ostrým nožem do nich uděláme pár hlubších zářezů. Citronovou šťávou ryby potřeme (i uvnitř) a necháme 15 minut odležet. Ryby osolíme a opepříme. Jednu limetku pokrájíme na kolečka, která překrojíme na čtvrtky a vložíme do zářezů v rybách. Břišní dutiny naplníme polovinou bylinek a na větší části másla osmažíme z obou stran asi 4 minuty. Pak přendáme do vymazaného pekáčku a zapečeme v předehřáté troubě (200°C) dozlatova. Na závěr k rybám přidáme zbylé máslo, posypeme bylinkami, zakapeme šťávou z druhé limetky, prohřejeme a podáváme například s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Limetka Makrela Máslo Posekané bylinky Sůl Tuk
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Montana
    Montana |

    13. 6. 2011 12:56

    zkuste místo pečení ugrilovat, je to fakt hustý :-P !

  • Tomáš
    Tomáš |

    2. 5. 2011 13:02

    Moc dobrý, celkem jednoduchý a bez nádobí ! :-D 8-)

Další doporučené recepty: