Buchta "více podob, více chutí"

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Spodní těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      g máslo změklé
    • 100
      g cukr část můžeme nahradit ořechy nebo celozrnnou moukou
  • Vrchní těsto
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 120
      g cukr část můžeme nahradit kakaem nebo kokosem
  • Nádivka
    • tvaroh nebo mák nebo pudink, podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Spodní těsto**: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut.
2
**Vrchní těsto**: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a lehce vmícháme sníh z bílků.
3
Do formy: plech, kulatá forma i srnčí hřbet nebo větší forma na biskupa - vymažeme, vysypeme a položíme spodní těsto, na to přijde nádivka a na ni vrchní těsto. Můžeme posypat drobenkou.
4
Pečeme asi 35 minut.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Prášek do pečiva Tvaroh Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    11. 1. 2015 18:50

    Dobrý den, mohla bych vědět jak přesně jste dělala vrchní těsto ? nepovedlo se mi ta část se žloutky když jsem dala mouku udělaly se mi hrudky a sníh nešel zapracovat :-/ Děkuji za radu :-S O:-)

  • Kateřina
    Kateřina |

    3. 7. 2012 13:14

    Výborný recept, potřebovala jsem se zbavit hladké mouky a rybízu a udělat z toho nějakou mňamku. Na vrch jsem nedávala drobenku, ale pomoučila moučkovým cukrem společně s vanilkovým. Děkuji za tento recept, který mě inspiroval k výrobě dalších sladkých dobrůtek;-)

  • engliš
    engliš |

    2. 5. 2007 10:22

    jééé ano Jaruško :o)))já pekla v kulatý a jen jsem ho tam napěchovala+teda okraje je ho na kulatou formu poměrně dost

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 5. 2007 10:05

    Markéto, předpokládám, že spodní těsto je rozválené na placku ? :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: