Brynzovníky - slané

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g bryndza
    • 250
      g hera nebo máslo
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks čabajská klobása nebo jiné uzeniny
    • 1
      ks vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, brynzu, mouku a sůl vypracujeme v těsto. Vyválíme na sílu asi půl cm, a vykrajujeme malá kolečka nebo prostě plát rozkrájíme na malé čtverečky či obdélníčky. Klademe na plech blízko sebe, neboť těsto nabývá vzhůru, jednou tolik. Potřeme vejcem a na každý kousek vtlačíme kousek klobásy. Upečeme a je hotovo.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    13. 3. 2010 08:59

    Ani u nás sa nikdy na bryndzovníky nič nedávalo, presne ako píše Monika.

  • Monika T
    Monika T |

    12. 3. 2010 14:32

    Ja na to žiadnu údeninu nedávam, urobím len cesto z masla, múky a bryndze, potriem vajíčkom a pečiem. Je to zdravšia alternatíva na chrumkanie oproti zemiakovým lupienkom alebo pečivu z listového cesta.

  • Martina
    Martina |

    31. 12. 2006 11:01

    Práve som dopiekla, musim povedat, že je to naozaj iba pre žalúdky s dobrým trávením, na môj vkus je to príliš mastné! No, ale koľko ľudí toľko chutí.

  • Marína
    Marína |

    13. 12. 2006 13:52

    Vajce je v tomto prípade "lepidlom".

  • Andra
    Andra |

    13. 12. 2006 11:01

    To vypadá zaujímavo... určite vyskúšam. Nevyskočí klobása z cesta pri pečení?