• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bryndzové škorce
    Napište svůj komentář k receptu

    Bryndzové škorce

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bryndzové škorce
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g kukuřičná krupice
      • sůl
      • 250
        g bryndza
      • 1
        lžíce zakysaná smetana
      • 100
        g uzená slanina
      • kopr
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Z mouky, soli a vody uvaříme hustou kukuřičnou kaši, necháme ji vychladnout.
    2
    Z vychladlé kaše lžící vykrajujeme větší halušky, které smažíme v oleji dozlata.
    3
    Hned je rozdělujeme na talíře, posypeme brynzou rozmíchanou se smetanou a přelijeme rozškvařenou slaninou.
    4
    Posypeme sekaným koprem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bryndzové noky

    Bryndzové noky

    Bryndzové halušky

    Bryndzové halušky

    Rychlé bryndzové špecle

    Rychlé bryndzové špecle

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 10. 1. 2007 12:55

      Oľga, toto nie sú bryndzové halušky, ale úplne iné jedlo, takže sa to s nimi nedá porovnávať.

    • olga lisáková
      olga lisáková | 10. 1. 2007 12:31

      Nám tedy moc nechutnalo. Zejména ty noky nám moc nejely. Přidala jsem do nich jemně sekanou petrželku, dle zdejšího receptu na petrželové noky a do brynzy už jsem nic zeleného nepřidávala, ani ničím nesypala. Brynzové halušky jsou brynzové halušky.

    • Martin Valový
      Martin Valový | 6. 1. 2007 02:13

      Když nemám kopr přidávám do brynzy jogurt a hrst jemně krájeného porku – rovněž chuťový balzám :-)

    • Jarmila Vaľová
      Jarmila Vaľová | 13. 10. 2006 22:40

      Ja tie halušky opekám na masle a potom posypem škoricou a cukrom.Moja svokra mala rada slané a s kyslým mliekom.

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:13

      Tak teď nevím, co mám zítra vyzkoušet dřív, pirohy z rohlíků nebo ruhle brynzovou pochoutku, už se mi sbíhají sliny na obě, jedno vypadá lílp než druhé. Nejspíš udělám oběd o dvou chodech :-)

    • Janinka
      Janinka | 13. 5. 2006 17:57

      Terezko, jak jsem viděla název, hned jsem si říkala, že to bude nějaká "bomba" od Vás. Jen to čtu a už se mi sbíhají sliny. Obávám se, že to nevydržím a zítra poběžím pro tu kukuřičnou krupici (snad ji budou mít v běžném hyperu) a brynzu. Tohle prostě MUSÍM vyzkoušet!

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 12. 5. 2006 12:41

      Áno, približne tak dávam aj ja, aby ste mali kašu tak hustú, že sa lyžicou dajú vykrajovať halušky.

    • Anonym
      Anonym | 11. 5. 2006 20:29

      Neco podobneho se dela v Rumunsku a protoze brynzu milujeme, myslim ze tohle bude paradni zmena:-) Terezko, to mnozstvi je na kolik vody? Obycejne davam plny kavovy hrnek kukuricne mouky na litr vody, vychazi to tak i tady?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Kopr Kukuřičná krupice Olej Sůl Uzená slanina Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ovarové koleno s jablkovým křenem

    Ovarové koleno s jablkovým křenem

    Zapečené toasty s česnekem a sýrem

    Zapečené toasty s česnekem a sýrem

    Drobenkový mazanec (bochánek)

    Drobenkový mazanec (bochánek)

    Kuřecí směs s cuketou

    Kuřecí směs s cuketou

    Bábovka s medem, ricottou a jablky

    Bábovka s medem, ricottou a jablky

    Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

    Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

    Květáková (brokolicová) rýže

    Květáková (brokolicová) rýže

    Květákové makarony

    Květákové makarony

    Králičí hřbet v hořčičné omáčce

    Králičí hřbet v hořčičné omáčce

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    26
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková"…
    25
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    20
    Hraběnčiny řezy
    Hraběnčiny řezy
    19
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    • Recepty.cz
    • Bryndzové škorce
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí