• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Brněnský drak
    Napište svůj komentář k receptu

    Brněnský drak

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Brněnský drak
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 6
        ks vepřové maso panenské
      • 150
        g rostlinný olej
      • 1
        lžíce kečup - jemný
      • 2
        lžíce strouhaný křen
      • česnek
      • 100
        g naložené papriky
      • 1
        lžíce hořčice
      • 150
        g nakládané okurky
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2-3 hodiny odležet.
    2
    Pak na oleji po obou stranách opečeme.
    3
    Na talíř klademe porci hranolků, přes které dáme opečené maso, které zdobíme jemně nastříkanou hořčicí, kečupem, strouhaným křenem a červenou kapií, vytváříme jakoby hlavu a "krunýř" draka, ocas pak zhotovíme z vějířku okurky.
    4
    Okraje talíře zdobíme zeleninou oblohou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bramborové drbáky

    Bramborové drbáky

    Brusinková bábovka s drobenkou

    Brusinková bábovka s drobenkou

    Bramboračka s houbovou drtí

    Bramboračka s houbovou drtí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ivana
      Ivana | 27. 2. 2008 11:04

      Škoda, že u receptu není fotografie. Bylo by lepší toho draka vidět na talíří. Kdo má foťák, prosím. prosím, přiložte!!!

    • Kornelie Motlová
      Kornelie Motlová | 26. 2. 2008 21:59

      dělame to dama hodně často je to velmi dobre jidlo hlavně pro navštevy, je to rychle,dobre a taky to moc pěkně vypada!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Česko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice Kečup - jemný Nakládané okurky Naložené papriky Rostlinný olej Strouhaný křen Sůl Vepřové maso
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečené těstoviny se špenátem

    Zapečené těstoviny se špenátem

    Rybízový dort s tvarohem

    Rybízový dort s tvarohem

    Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

    Krém / krémová náplň do doutníčků,…

    Rychlá uzeninová polévka s rýží

    Rychlá uzeninová polévka s rýží

    Krůtí křídlo pečené na houbách

    Krůtí křídlo pečené na houbách

    Cheesecake s limetkami

    Cheesecake s limetkami

    Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

    Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

    Tikka masala

    Tikka masala

    Domácí (plněné) rohlíky

    Domácí (plněné) rohlíky

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    35
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    28
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    24
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Brněnský drak
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí