Bramborový salát s fazolemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g brambory uvařené ve slopce
    • 400
      g fazole ve slaném nálevu
    • 1
      svazek naťové cibulky
    • 200
      g červená paprika
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce ocet
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka pálivá paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole scedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané fazole smícháme s nakrájenými brambory, přidáme jemně nakrájenou cibuli, červenou papriku nakrájenou na drobné kostičky a promícháme.
2
Ocet, olej, šťávu z citronu, sůl, pepř a špetku pálivé papriky prošleháme vidličkou a nalijeme na salát.
3
Promícháme a necháme v chladu rozležet.

Komentáře k receptu

  • Světlana
    Světlana |

    19. 11. 2006 14:23

    Dělám stejný salát jako DI - klasika bramborový, jen přidám bílé vařené fazole. Lépe se mi osvědčily doma vařené než z plechovky - v plechovce bývají velké, a v salátu platí čím menší, tím je salát lepší. Dobrý způsob, jak i odpůrcům luštěnin nějakou bez odporu vecpat :-)

  • Di
    Di |

    14. 11. 2006 08:25

    Já dělám klasický bramborový salát s majonézou a jogurtem a přidávám do něho vařené bílé fazole. Dále okurky, cibuli, případně jablko, vařenou mrkev. Chce to více ochutit, aby protože brambory a ještě více fazole musí natáhnout příchutě, ale je to zajímavá změna. I tento salát bude určitě dobrý a odpadne práce s vařením fazolí.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    13. 11. 2006 18:01

    Ten recept jsem měla znát v sobotu, dělala jsem bramborový salát, jak říká manžel zkouška na vánoce, ale kdybych znala tento , tak jsem ho udělala, protože fazole můžeme a je méně kalorický, jak ten můj vánoční. Ještě ho asi do vánoc vyzkouším.