Bramborové knedlíky opečené v bramboráku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • knedlík bramborový knedlík v množství dle potřeby
  • Na bramborák
    • 700
      g brambory
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • česnek
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo na pečení nebo olej - dle zvyklosti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánev s rozehřátým sádlem nebo olejem lžící dáme připravené těsto na bramborák, do tohoto těsta zatlačíme bramborový knedlík (který jsme si nakrojili na tenčí plátky), lžící opět přidáme bramborákové těsto a rozetřeme po celé ploše knedlíku. Pečeme stejným způsobem jako klasický bramborák.
2
Těsto na bramborák je nutné mít o něco málo hustější, aby se nám zbytečně nerozlévalo. Skvělá příloha k pečeným masům, divičině se zelím, špenátem, můžeme použít jako hlavní bezmasé jídlo doplněné zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mekoa
    Mekoa |

    27. 12. 2015 22:25

    Prisaha bpohu ze sem se poblil jak Blitka :-$ O:-)

  • Richard Zatloukal
    Richard Zatloukal |

    13. 12. 2005 17:54

    To zní slibně....