• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Bažant s hamburským zelím
    Napište svůj komentář k receptu

    Bažant s hamburským zelím

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bažant s hamburským zelím
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks bažant
      • 150
        g anglická slanina
      • 50
        g máslo
      • 200
        ml vývar
      • sůl
      • divoké koření
      • 400
        g zelí strilované
      • 200
        g ananasový kompot
      • 200
        ml sekt
      • 50
        g med
      • pepř mletý
      • 100
        g slanina

    Postup přípravy receptu

    1
    Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě do změknutí asi 90 min. - podle velikosti - troubu máme na 180 °C.
    2
    Zelí jemně nakrájíme. Orestujem slaninu, přidáme zelí a dusíme. Když je zelí poloměkké, přidáme ananas, zalijeme sektem a dusíme dalších 5 min. Nakonec dochutíme medem, solí a pepřem. 2. způsob: Bažant pečený s jablky 1 větší bažant, 300 g jablek, 100 g másla, 150 g slaniny, 1 cibule, 200 ml masového vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř, olej. Bažanta očistíme, rozporcujeme na 1/4 - osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou nebo dáme celý špalík pod kůži a potřeme máslem. Zprudka opečeme na oleji a dáme do zapékací misky. Do výpeku přidáme cibuli hrubě nakrájenou, slaninu a jablka a orestujeme.
    3
    Zalijeme vývarem a touto směsí přelijeme bažanta v zapékací misce. Dáme do trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hod. Potom zalij, smetanou a peč. dalších 15 min. Příloha: bramborový knedlík či bramborové pusinky, krokety či brambory v jakékoliv podobě.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kuře ala bažant

    Kuře ala bažant

    Šátečky se zelím

    Šátečky se zelím

    Flíčky se zelím

    Flíčky se zelím

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • dermar | 29. 1. 2012 14:29

      Tak dneska jsem upekla bažanta se zelím dle vašeho receptu a musím konstatovat, že to co vzniklo je vážně luxus. Hlavně to zelí to je pohádka. Přítel prohlásil , že ho chce příště i ke kachně. Všem vřele doporučuji a náročný to není. 8-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
    Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Anglická slanina Bažant Divoké koření Máslo Med Pepř mletý Sekt Slanina Sůl Vývar Zelí
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plněná sekaná pečeně

    Plněná sekaná pečeně

    Kachna plněná brambory

    Kachna plněná brambory

    Kuřecí mls

    Kuřecí mls

    Koláč s kuřecím masem a olivami

    Koláč s kuřecím masem a olivami

    Cuketa na smetaně II.

    Cuketa na smetaně II.

    Italský rýžový salát

    Italský rýžový salát

    Kávovo-ořechová roláda

    Kávovo-ořechová roláda

    Jednoduché karamelové řezy

    Jednoduché karamelové řezy

    Smažené špagety se sýrem

    Smažené špagety se sýrem

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    34
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    31
    Bramboráky
    Bramboráky
    29
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    26
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Farna kápla božskou: Kvůli této chybě přibírala!

    Farna kápla božskou: Kvůli této chybě přibírala!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisové se zkazily zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisové se zkazily zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Zmizely z obrazovek i stříbrného plátna: Pamatujete si ještě tyto herečky?

    Zmizely z obrazovek i stříbrného plátna: Pamatujete si ještě tyto herečky?

    Ženy.cz Pohodlí nade vše: Tohle budou první šaty, které oblékneme na jaře

    Pohodlí nade vše: Tohle budou první šaty, které oblékneme na jaře

    Maminka.cz Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Reflex.cz Před sto lety vyšel román o Švejkovi, postrachu ctihodných čtenářek, Enšpíglově vnukovi a Boratově praotci

    Před sto lety vyšel román o Švejkovi, postrachu ctihodných čtenářek, Enšpíglově vnukovi a Boratově praotci

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Bažant s hamburským zelím
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí