• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Bavorské vdolky z domácí pekárny
    Napište svůj komentář k receptu

    Bavorské vdolky z domácí pekárny

    autor: kalicha
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 31
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bavorské vdolky z domácí pekárny
    Bavorské vdolky z domácí pekárny
    Bavorské vdolky z domácí pekárny
    Bavorské vdolky z domácí pekárny
    Bavorské vdolky z domácí pekárny
    Bavorské vdolky z domácí pekárny
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 200
        g mléko
      • 1
        ks vejce
      • 60
        g máslo rozpuštěné
      • 500
        g polohrubá mouka
      • 1
        lžička sůl
      • 65
        g cukr
      • citronová kůra z 1 citronu
      • 0,75
        lžička sušené droždí
      • rostlinný olej na smažení

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka - vdolky, které pokládáme na pomoučněnou pracovní plochu a necháme znova nakynout. Do nakynutých uděláme vařečkou jamku a touto stranou klademe do rozpáleného oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně do zlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládku nebo povidlíčko, sypeme tvarohem, můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
    2
    Poznámka: toto těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí. Tak ať vám chutná.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Škvarky z domácí pekárny

    Škvarky z domácí pekárny

    Vánočka z domácí pekárny

    Vánočka z domácí pekárny

    Pletýnky z domácí pekárny

    Pletýnky z domácí pekárny

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ebigejl | 22. 10. 2016 18:06

      Výborné :) Moc jsme si pochutnali :)

    • katuwu
      katuwu | 21. 11. 2013 12:40

      Bavorské vdolky zbožňuju už od malička a tenhle recept je moooc ;-) dobrý...

    • Květa
      Květa | 21. 10. 2013 19:41

      Recept jsem vyzkoušela dnes a výsledek byl výborný! Moc děkuji! ;-)

    • lennnninka
      lennnninka | 15. 8. 2013 08:42

      Recept skvělý, já dávám jen ještě hltánek (malý panák) čerstvého rumu:)). Je pravda, že s pekárnou musíte začít o nějakou dobu dřív, ale já ti dělám tak, že zapnu pekárnu a vyběhnu pro ovoce na zahradu nebo na trh. Než dorazím s ovocem, těsto na buchtu nebo na knedlíky je hotové. :-[

    • Stefinka.S
      Stefinka.S | 25. 2. 2013 11:30

      Já dávám normálně dvě deci a vždy jsou výborné. A vdolečky vykrajuju jednou větší sklenicí a mám z toho tak plus minus dvacet kousků tak odhadem od oka :-)

    • Petula
      Petula | 18. 11. 2012 16:33

      Holky, prosím vás - 200 gramů mléka?? nebo dvě deci :-))) já si to neumím převádět :-)) Kolik z tohoto těsta máte cca kousku??? Díky, jdu to zkusíííít :-)

    • kalicha
      kalicha | 6. 11. 2012 09:56

      Ano, dříve jsem zadělávala "klasicky ručně" z 20g droždí. Děkuji rovněž za pochvalné komentáře, jsem ráda, že jste si recept oblíbili.

    • Jitka22 | 27. 9. 2012 12:55

      fantastické, moc děkuji za recept a všem doporučuji!!! jen mi to z té pekárny trvá dost dlouho, dá se tento recept udělat i "ručně"?

    • ivana
      ivana | 17. 8. 2012 09:06

      Vynikající ,jednoduché a dobré :-) :-)

    • Saj.mon
      Saj.mon | 25. 6. 2012 18:01

      vyzkoušela jsem a moc chutnali ;-)

    • Jana
      Jana | 8. 6. 2012 07:42

      Skvělé,jednička s hvězdičkou!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    • Agnes
      Agnes | 21. 4. 2012 13:51

      Vyboré vdolečky <3 .Jen se po nich zaprášilo.

    • lumara | 11. 3. 2012 13:17

      Výborný recept,dávám 1.:))))))

    • marianek9999 | 6. 3. 2012 20:16

      prostě výborný :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    • BlankaKutalkova | 24. 2. 2012 09:09

      Vynikající ;-) Moc jsme si na nich pochutnali.

    • SisiZ | 17. 1. 2012 11:41

      Těsto bylo tužší,ale výsledek moc dobrý.Dávám 1 ;-)

    • Michaela H.
      Michaela H. | 13. 10. 2011 19:03

      Výborné, zmizely okamžitě. Dávám 1 a foto, i když ne zrovna kvalitním foťákem :-)

    • MartikK
      MartikK | 13. 3. 2011 22:29

      Moc dobré, zaděláváno ručně. Vdolečky byly krásně nadýchané.

    • Hanka
      Hanka | 15. 1. 2011 14:23

      Dobrota... :-) Víc k tomu dodat nelze... :-)

    • Dana P.
      Dana P. | 26. 9. 2010 19:40

      Výborný recept. Vdolečky byly nadýchané, jemné.

    • Lenka Hrdinová
      Lenka Hrdinová | 6. 12. 2009 11:35

      Výborné!!! :-)

    • Katka Hrušková
      Katka Hrušková | 22. 11. 2009 11:21

      Vdolečky byly báječné. Brzy je musím udělat znovu.

    • Monika Novotná
      Monika Novotná | 16. 9. 2009 09:19

      Skvělý recept, všem doporučuji. Vdolky byly výborné, včera jsem je zkusila a dnes musím udělat znovu - pro velký úspěch.

    • Jana Kubáčková
      Jana Kubáčková | 12. 3. 2009 09:35

      Včera jsem dělala vdolky a byly výborné. Těsto se mi zdálo dost tuhé, ani moc nevykynulo, ale výsledné vdolky vynikající. Nadýchané, nemastné. Dávám 1.

    • Hana Belšánová
      Hana Belšánová | 11. 3. 2009 23:58

      Zkouším recepty v pekárně ,tak jsem objevila recept na vdolky.Stojí za vyzkoušení,byly výborné.Děkuji za recept,dávám1***

    • pandora krehar
      pandora krehar | 20. 11. 2008 22:26

      Tak uz jen proto,ze se tam dava marmeladka a nebo povidlicko,proste nemuzu odolat:))S takovou laskou je to napsane,tak to proste musi byt dobre.

    • petra kubrychtova
      petra kubrychtova | 25. 8. 2008 20:37

      tyto vdolečky jsou úžasné deěkuji za receptík dávám 1

    • Jarka O.
      Jarka O. | 16. 6. 2008 07:25

      Jeje, koukám, že tu mám jmenovkyni :-))))))

    • Jarka O.
      Jarka O. | 15. 6. 2008 21:59

      Tak vážení, tohle byla opravdová bomba, dlouho jsem sháněla recept na vdolky, které tolik miluji a musím říct, že tenhle je nej. Akorát fotku pošlu až příště, protože zmizely tak rychle, že jsem to ani nestihla zdokumentovat. Díky autorce Lištičce za výborný recept. Zadělávala jsme klasicky z 20 g droždí, a povedlo se na 1*** a také tak hodnotím.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla
    Pokrmy Sladké Domácí pekárna Snídaně Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bramborová kaše

    Bramborová kaše

    Rybí filé v těstíčku

    Rybí filé v těstíčku

    Langoše II.

    Langoše II.

    Kapr na česneku - Balkán

    Kapr na česneku - Balkán

    Listové rychlé sladké tajemství

    Listové rychlé sladké tajemství

    Kokosová roláda jednoduše

    Kokosová roláda jednoduše

    Rebarborový koláč s rumovým karamelem

    Rebarborový koláč s rumovým karamelem

    Malinové profiterolky

    Malinové profiterolky

    Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

    Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    40
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
    Těstoviny se smetanovou…
    37
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Reflex.cz Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Další doporučené recepty:

    Bavorské vdolečky
    Bavorské vdolečky
    Bavorské vdolečky II.
    Bavorské vdolečky II.
    Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
    Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
    Bavorský knedlík
    Bavorský knedlík
    Bazalková pasta / pesto
    Bazalková pasta / pesto
    Bazalkové filé - treska
    Bazalkové filé - treska
    • Recepty.cz
    • Bavorské vdolky z domácí pekárny
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí