Bavorské vdolky z domácí pekárny

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 23
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: kalicha

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g mléko
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 65
      g cukr
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 0,8
      lžička sušené droždí
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka - vdolky, které pokládáme na pomoučněnou pracovní plochu a necháme znova nakynout. Do nakynutých uděláme vařečkou jamku a touto stranou klademe do rozpáleného oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně do zlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládku nebo povidlíčko, sypeme tvarohem, můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
2
Poznámka: toto těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí. Tak ať vám chutná.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ebigejl
    Ebigejl |

    22. 10. 2016 18:06

    Výborné :) Moc jsme si pochutnali :)

  • katuwu
    katuwu |

    21. 11. 2013 12:40

    Bavorské vdolky zbožňuju už od malička a tenhle recept je moooc ;-) dobrý...

  • Květa
    Květa |

    21. 10. 2013 19:41

    Recept jsem vyzkoušela dnes a výsledek byl výborný! Moc děkuji! ;-)

  • lennnninka
    lennnninka |

    15. 8. 2013 08:42

    Recept skvělý, já dávám jen ještě hltánek (malý panák) čerstvého rumu:)). Je pravda, že s pekárnou musíte začít o nějakou dobu dřív, ale já ti dělám tak, že zapnu pekárnu a vyběhnu pro ovoce na zahradu nebo na trh. Než dorazím s ovocem, těsto na buchtu nebo na knedlíky je hotové. :-[

  • Stefinka.S
    Stefinka.S |

    25. 2. 2013 11:30

    Já dávám normálně dvě deci a vždy jsou výborné. A vdolečky vykrajuju jednou větší sklenicí a mám z toho tak plus minus dvacet kousků tak odhadem od oka :-)

  • Petula
    Petula |

    18. 11. 2012 16:33

    Holky, prosím vás - 200 gramů mléka?? nebo dvě deci :-))) já si to neumím převádět :-)) Kolik z tohoto těsta máte cca kousku??? Díky, jdu to zkusíííít :-)

  • kalicha
    kalicha |

    6. 11. 2012 09:56

    Ano, dříve jsem zadělávala "klasicky ručně" z 20g droždí. Děkuji rovněž za pochvalné komentáře, jsem ráda, že jste si recept oblíbili.

  • Jitka22
    Jitka22 |

    27. 9. 2012 12:55

    fantastické, moc děkuji za recept a všem doporučuji!!! jen mi to z té pekárny trvá dost dlouho, dá se tento recept udělat i "ručně"?

  • ivana
    ivana |

    17. 8. 2012 09:06

    Vynikající ,jednoduché a dobré :-) :-)

  • Saj.mon
    Saj.mon |

    25. 6. 2012 18:01

    vyzkoušela jsem a moc chutnali ;-)

  • Jana
    Jana |

    8. 6. 2012 07:42

    Skvělé,jednička s hvězdičkou!!!!!!!!!!!!!!! :-)

  • Agnes
    Agnes |

    21. 4. 2012 13:51

    Vyboré vdolečky <3 .Jen se po nich zaprášilo.

  • lumara
    lumara |

    11. 3. 2012 13:17

    Výborný recept,dávám 1.:))))))

  • marianek9999
    marianek9999 |

    6. 3. 2012 20:16

    prostě výborný :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • BlankaKutalkova
    BlankaKutalkova |

    24. 2. 2012 09:09

    Vynikající ;-) Moc jsme si na nich pochutnali.

  • SisiZ
    SisiZ |

    17. 1. 2012 11:41

    Těsto bylo tužší,ale výsledek moc dobrý.Dávám 1 ;-)

  • Michaela H.
    Michaela H. |

    13. 10. 2011 19:03

    Výborné, zmizely okamžitě. Dávám 1 a foto, i když ne zrovna kvalitním foťákem :-)

  • MartikK
    MartikK |

    13. 3. 2011 22:29

    Moc dobré, zaděláváno ručně. Vdolečky byly krásně nadýchané.

  • Hanka
    Hanka |

    15. 1. 2011 14:23

    Dobrota... :-) Víc k tomu dodat nelze... :-)

  • Dana P.
    Dana P. |

    26. 9. 2010 19:40

    Výborný recept. Vdolečky byly nadýchané, jemné.

  • Lenka Hrdinová
    Lenka Hrdinová |

    6. 12. 2009 11:35

    Výborné!!! :-)

  • Katka Hrušková
    Katka Hrušková |

    22. 11. 2009 11:21

    Vdolečky byly báječné. Brzy je musím udělat znovu.

  • Monika Novotná
    Monika Novotná |

    16. 9. 2009 09:19

    Skvělý recept, všem doporučuji. Vdolky byly výborné, včera jsem je zkusila a dnes musím udělat znovu - pro velký úspěch.

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    12. 3. 2009 09:35

    Včera jsem dělala vdolky a byly výborné. Těsto se mi zdálo dost tuhé, ani moc nevykynulo, ale výsledné vdolky vynikající. Nadýchané, nemastné. Dávám 1.

  • Hana Belšánová
    Hana Belšánová |

    11. 3. 2009 23:58

    Zkouším recepty v pekárně ,tak jsem objevila recept na vdolky.Stojí za vyzkoušení,byly výborné.Děkuji za recept,dávám1***

  • pandora krehar
    pandora krehar |

    20. 11. 2008 22:26

    Tak uz jen proto,ze se tam dava marmeladka a nebo povidlicko,proste nemuzu odolat:))S takovou laskou je to napsane,tak to proste musi byt dobre.

  • petra kubrychtova
    petra kubrychtova |

    25. 8. 2008 20:37

    tyto vdolečky jsou úžasné deěkuji za receptík dávám 1

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    16. 6. 2008 07:25

    Jeje, koukám, že tu mám jmenovkyni :-))))))

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    15. 6. 2008 21:59

    Tak vážení, tohle byla opravdová bomba, dlouho jsem sháněla recept na vdolky, které tolik miluji a musím říct, že tenhle je nej. Akorát fotku pošlu až příště, protože zmizely tak rychle, že jsem to ani nestihla zdokumentovat. Díky autorce Lištičce za výborný recept. Zadělávala jsme klasicky z 20 g droždí, a povedlo se na 1*** a také tak hodnotím.