Banánová žemlovka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg jablka
    • 0,5
      kg banány
    • 20
      ml hnědý rum
    • 300
      g žemle
    • 50
      g rozinky
    • 40
      g rostlinný tuk
    • 30
      ml citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky. Banány na kolečka. Ovoce dáme na tukem (30 g) rozehřátou pánev. Vše zprudka dusíme, poté přidáme rozinky, citrónovou šťávu a rum. Žemli, kterou si nakrájíme na plátky vkládáme do předem vymazané formy s tukem. Prokládáme s ovocem poslední vrstvu zakončíme opět žemlí. Potřeme zbytkem tuku a zvolna zapékáme.
2
Tip: jednotlivé porce je možné připravit do zapékacích mističek.

Komentáře k receptu

  • Zuzan
    Zuzan |

    2. 2. 2008 10:53

    Naprosto vynikajici!I pro uplneho zacatecnika jako jsem ja, naprosto lehke na pripravu, rychle a vynikajici :)

  • Iveta Soralova
    Iveta Soralova |

    6. 1. 2008 20:40

    Ano já také dávám do žemlovky banány střídavě s jablky.Jednotlivé vrstvy ,ale ještě poliji rozdělaným tvarohem.Je to výborné.