Bagety s přídavkem chlebové směsi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mariexxy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      ml mléko 300 - 350
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 350
      g hladká mouka
    • 150
      g chlebová směs (já dávám tmavý nebo vícezrnný)
    • 1
      lžička droždí sušené
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V uvedeném pořadí dáme ingredience do pekárny. Zapneme program Příprava těsta. Pohlídáme hustotu těsta.
2
Po skončení programu vytvarujeme 3 - 4 bagety, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě asi 30 minut kynout na plechu.
3
Na každé bagetě uděláme několik zářezů. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 - 20 minut.
4
Upečené necháme vychladnout na mřížce.
5
Můžeme upéct veky i žemle. Pečivo je moc dobré a vláčné i druhý den.

Komentáře k receptu

  • Marie Fatrlová
    Marie Fatrlová |

    27. 2. 2010 15:21

    Ještě jsem chtěla dodat že potřeme před pečením mlékem a posypeme kmínem nebo semínky.