Andělský koláč

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 0,3
      lžička sůl
    • 12
      ks bílek
    • 1,3
      šálek cukr
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 1
      lžička vinný kámen (Nebo prášek do pečiva)
  • Příloha:
    • smetana ke šlehání
    • maliny Mražené
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosijeme a odložíme stranou. Do šlehače rozklepneme vejce a bílky šleháme do pěny asi 1 minutu. Pak přidáme vínny kámen a zas šleháme. Postupně zašleháváme taky cukr asi 2 minuty. Nakonec přidáme vanilku a šleháme už jenom chvíli aby se vše spojilo. Sníh opatrně přesuneme do mísy, a postupně přidáváme prosíváním mouku. Těsto přesuneme do bábovkové formy. Nožem přejdeme přes těsto aby se uvolnily vzduchové bubliny.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35-40 minut do zlatova. Po upečení necháme asi hodinku vychladnout a podáváme s krémem ze smíchané smetany malin a cukru.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    27. 3. 2011 23:33

    Tahle babovka je VYBORNA, v originalu se jmenuje Angel food cake, take se ji rika americka babovka, ale spravne by se mela pouzit specialni forma urcena prave pro tento recept. Forma se nevymazava, ma odnimatelne dno a babovka se hned po vytazeni z trouby dava vychladit dnem nahoru a pak se vyreze nozem. Je opravdu nadherne nadychana. Pokud ji budete zkouset do klasicke vymazane babovkove formy, tak vysledek neni 100%.